Божинов пред 15-и клуб в кариерата си

Валери Божинов е пред 15-и клуб в своята пъстра кариера. Някогашната мегазвезда на България е пред подпис с новака в Първа професионална лига „Ботев“ (Враца). Треньор там е вторият му баща Сашо Ангелов.

Калин Каменов, кметът на Враца, е разговарял с Божинов по телефона. Клубът не може да изпълни финансовите изисквания на нападателя, но ще му предложи шанс да възроди кариерата си. Откакто отиде в „Риека“ в началото на годината, Божинов изигра само един мач. Раздялата с хърватския клуб е сигурна. Българинът не е желан повече от треньорския щаб. „Ботев“ изчаква Божинов да изчисти финансовите си взаимоотношения с хърватите, преди да предприеме по-сериозни действия.

В началото на века нападателят бе поставен от елитарния английски вестник „Таймс“ като едно от спортните открития на новия век. Вместо да надгради, юношата на „Лече“ се срина напълно. И въпреки че игра в „Ювентус“, „Фиорентина“, „Манчестър Сити“ и „Спортинг“.

У нас Божинов е играл единствено в „Левски“. За 19 мача нападателят вкара 7 гола за „сините“ и напусна тихо. Преди „Риека“ Божинов беше в швейцарския „Лозана“, където навъртя седем двубоя и едно попадение за купата, след което треньорът го обяви за ненужен. Значително по-интересен бившият национал беше в социалните мрежи с култовите си клипове. Но дори и тях спря през последната година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ