Божинов хапвал по време на мач

Валери Божинов седял на резервната скамейка на „Манчестър Сити“, ядейки храна от веригата за бързо хранене KFC. Това разкри британският сайт „Дейли Мейл“ по случай 10 години от зараждането на възхода на „гражданите“ при управлението на тайландеца Таксин Шинаватра.

Българинът бе част от тима в периода 2007-2009 година. Конкретната случка пък е от предсезонното турне на „Сити“ през 2008 г., когато отборът е в Азия. Тогава мениджърът Свен Горан Ериксон знае, че е уволнен, но е заставен да води тима по време на подготовката с цел популяризирането на отбора. Футболът е на заден план на въпросното турне, а именно тогава се развива случката с Божинов.

Друга култова история е свързана с бившия национал на Германия Дитмар Хаман, който бе известен с любовта си към алкохола и хазарта. Едва вечер бившият халф се връщал в хотела на отбора, но заспал до басейна. Той бил събуден от Ериксон, като мениджърът носел две чаши шампанско.

„Шефе, какво празнуваме?“, попитал Хаман.

Ериксон отговорил: „Живота, Кайзер. Празнуваме живота. Хареса ми това място. Мисля, че ще се върна тук и ще живея с две жени.“

Някои от другите култови истории по това време са как Стивън Айрлънд на два пъти лъже, че баба му е починала, за да не играе за Ирландия, а след това моли някой от клуба да вземе вместо него изпит за шофьорска книжка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ