Бойко Борисов: Ако не ни подкрепят в парламента за ваксините, няма да купуваме (ВИДЕО)

Внасяме темата за ваксините в парламента - ако не ни подкрепят, няма да купуваме. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на видеоконферентно съвещание с членовете на Министерския съвет.

"Мисля, че всичко, което касае ваксините. Вноските за ваксините трябва да го внесем в парламента, така че подготвай всички документи, всичко, каквото имаме. Ние нямаме какво да крием. Снощи съм го изговорил с всичките плюсове, минуси и рискове. Вкарай в парламента, нека да ни подкрепят. Ако не ни подкрепят, няма да купуваме. Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемията", каза миистър-председателят във видеото, което сподели в официалния си профил във фейсбук.

"Не искам да залитате в най-лесното, най-лесното са забраните, трудното е гъвкавостта", каза Борисов на министрите.

Борисов се обърна към здравния министър проф. Костадин Ангелов "Искам да се отърсиш от мисълта, че ако вкараме хората вкъщи и пандемията ще падне, но веднага след това тя отново ще е взрив. Светът вече се управлява по друг начин", каза той.

Според премиера въпросът е от огромно обществено значение и се отнася до опазване на здравето и живота на всеки гражданин. Министър-председателят подчерта, че темата изисква максимална информираност на населението и широк консенсус затова решението за ваксините може да бъде взето само от парламента, където да се произнесат народните представители.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2921355954759122

Коментари

Задължително поле