Бойко Борисов: България води една действително балансирана политика на мир и сътрудничество на Балканите (СНИМКИ И ВИДЕО)

"За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва да участват - САЩ и всичките 9 балкански държави. България води една действително балансирана политика - на мир, на дружба, на сътрудничество на Балканите. Благодаря на колегите от Турция, Гърция, Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния и САЩ. Мисля, че е едно добро учение, в екипите участват от всички държави - те са смесени, което показва много добра координация". Това каза премиерът Бойко Борисов на учебния полигон "Ново село" край Сливен, където наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийския меч 2018".

"Пази боже от терористични нападения и актове. Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата, така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък", обясни той.

"За съжаление миналата година им бяхме дали пари за казармата в Црънча, но какво проектираха, какво направиха, накрая върнаха парите в бюджета. Така че новото формирование, ако стане бързо, парите директно ще ги дадем на тях да си направят една казарма, каквато сме им обещали. Обещали сме им казарма, а казарма няма - това трябва да се поправи", категорично заяви Борисов. "Парламентът има думата, когато предложи, ще има съвет при Каракачанов", каза още министър-председателят.

"Поздравявам всички момчета, ръководството, мисля, че останахме доволни от начина, по който са тренирани и най-важното е, че нямаме никакви произшествия при такива учения с бойни патрони, с взривове. В парламента приеха първия закон, върви вторият закон за хората с увреждания, видяхте бюджета - 150 млн. повече. Така че, което сме поели като ангажимент, се прави", заяви Борисов.

"Аз в рамките на демокрацията не мога да кажа на никой да не протестира", заяви премиерът по повод протестите срещу Валери Симеонов. "Като ангажимент това, което поехме Министерският съвет и парламентът, е изпълнено в пълен обем в пъти повече отколкото по време на управление на БСП, толкова мога да кажа", завърши премиерът.

 

 

Коментари

Задължително поле