Бойко Борисов в Бяла: Не съм излизал в отпуска в последните 17 години (ВИДЕО)

За Господ това, което правим, е малко. Сега ще разширим и парка, виждате колко красиво става. Нашата е лесна - показваме и документираме. На жълтите павета е важно какво ще кажат, но е важно и какво ще кажат в цялата страна. Това каза премиерът Бойко Борисов в Бяла, където беше посрещнат от жителите на града и присъства на откриването на храма "Св. Панталеймон" заедно с Цветан Цветанов.

Това е първата новопостроена църква в района от 100 години насам. Общата стойност на молитвения дом е 390 хил. лв., като средствата са събрани изцяло от дарения. От тях 55 хил. лв. са дарени от държавата, 20 хил. лв. са от партийната субсидия на ГЕРБ, а 10 хил. лв. са дарени лично от премиера Бойко Борисов. За тазгодишния рожден ден на министър-председателя ПГ на ГЕРБ събра за него 20 хил. лв., като по негово желание парите бяха дарени за ремонт на джамия в с. Подайва (община Исперих) и за построяването на църквата в Бяла. Строежът на православния храм отне година и десет месеца.

"Знаете, че патриархът не е много добре. Той плака, когато му казах, че ще правим тази църква", каза премиерът, предаде Канал 3. "Да не говорим, че трябват още 300 000 за катедралата във Варна. Тези хора идват заради вярата в Господ, не можем да ги накараме насила да дойдат. На нас празнодумството не ни е присъщо", допълни Борисов. И още: "Дадохме и 1 милион за Троянския манастир. С 3 мога да мина, но богословие мога да завърша".

Премиерът коментира и темата за чумата. "Водиха се много спорове, мина се прага на доброто възпитание. Помните миналия петък какво постигнахме - споразуменията за бежанците. Справихме се с този бич, който в момента цепи Европа по шевовете. Това е заради приятелството ни с Турция. В момента Порожанов е по границата. Изпратил съм полицаи, за да се опитаме да предотвратим чумата по свинете".

"Правихме и грешки, всички в парламента. Заради газовата директива ние бяхме докарали преговорите докрай. И парламентът по някой път си променя на 360 градуса мнението. Понеже държавата ни е обща, когато има по-добро решение, изобщо не е страшно да си промениш предишното. Единствената ми забежка е относно личните коментари и обиди, иначе споровете, дискусията - това е прекрасно, защото има реална опозиция, реално мнозинство", коментира премиера сблъсъците в парламента.

"Не съм излизал в отпуска в последните 17 години - когато съм бил премиер, кмет или главен секретар", каза още Борисов.

Коментари

Задължително поле