Бойко Борисов в Мулдавския манастир „Св. Петка“: Господ напред и ние по него (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Господ напред и ние по него. Днес е хубав ден", това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Мулдавския манастир „Света Петка“ до Асеновград.

Кабинетът ще отпусне 3,6 млн. лв. за ремонта на Семинарията в Пловдив и за довършването на реконструкцията на манастира „Св. Петка” над Асеновград, част от който изгоря при пожар през 2010 г. Това съобщи Борисов, който беше посрещнат от пловдивския митрополит Николай.

След разговор и с него и с игуменката сестра Юлита Борисов съобщи, че осигуряването на 600 000 лв. за нуждаещата се от спешен ремонт Семинария ще бъде гласувано още на следващото заседание на правителството.

При пожара преди 8 г. изгоряха източното и част от северното крило на манастира «Св. Петка». Те вече са в ремонт, за който кабинетът отпусна 500 000 лв. от държавния бюджет. Тези средства обаче няма да стигнат, отделно в обителта няма вода и трябва да бъде изграден водопровод. Трябва да се обнови основно и църквата, пострадала още при земетресението от 1928 г. Страшно разбит е и пътят към манастира. За всичко това ще са нужни още 3 млн. лв., които ще се дават на части.

По-късно се очаква Борисов да направи инспекция на строителството на пътя Пловдив – Асеновград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България