Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Арестуваха пияна кюстендилка, карала крадено такси в насрещното на магистрала “Струма“

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Прокуратурата за доклада на ЕК: Обективно и по достойнство са оценени усилията в областта на съдебната реформа

Осъдиха строител, насилил болно момиче

Младен Маринов: В Кресна 170 души се разследват за фалшива адресна регистрация

Бойко Борисов в Пловдив: При ГЕРБ данъкът е 10% – това гарантира сигурност за бизнеса

„Промяната в данъчната система, която предвиждат опонентите на ГЕРБ, ще се отрази негативно на бизнеса. Когато ГЕРБ управлява държавата, данъците са ясни – 10% плосък данък и 20% ДДС“ – това каза лидерът на ГЕРБ и водач на листата на партията в 16 МИР Пловдив Бойко Борисов по време на кръгла маса по транспорт и регионално развитие и благоустройство в Пловдив.
Той подчерта, че обещанията на БСП за опростяване на лихвите по банкови кредити са напълно нереалистични и това не се случва никъде по света. „Няма безплатен обяд – това са лъжи. Всеки ден облъчват хората с лъжи.
Корнелия Нинова всеки ден лъже, че ГЕРБ е унищожила България. Никога не се е градило повече в страната ни. Изплатихме над 6 милиарда лева стари задължения, за да излезе страната ни на чисто. Само за 2 години управление събрахме 4,7 млрд. лева повече в бюджета. Втори сме по ръст на икономиката в цяла Европа, имаме 0% дефицит и нисък външен дълг“, изтъкна лидерът на ГЕРБ и коментира, че дори президентът Румен Радев признава, че България е стабилна и сигурна държава благодарение на управлението на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен, че вотът на 26 март е решаващ за бъдещето на България, защото ако не се създаде стабилно правителство, държавата ни ще влезе в спирала от избори и ще настъпи политическа криза, каквато има в други европейски държави. „Виждате в Македония колко време не могат да направят правителство и има тежко разединение на нацията. Кредитният рейтинг на Гърция е боклук. Никога ситуацията на Балканите не е била толкова предвоенна. Затова ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да остане България остров на стабилност в Европа“, каза той и даде за пример факта, че в Гърция мигрантите са над 70 000, а у нас – 0.

Бившият премиер призова присъстващите да не се доверяват на внушенията на БСП, които твърдят, че предлагат промяна. „Корнелия Нинова заяви, че ще отиде и ще наложи вето на санкциите срещу Русия. Няма санкции срещу Русия – санкциите са срещу фирми и физически лица. Европейският съвет удължи санкциите до 15 септември и това решение бе прието с мълчаливо съгласие от всички страни-членки на ЕС. Всички са се съгласили, включително президентът Румен Радев, който представляваше България.

Нинова дори да стане премиер, не може да наложи вето, защото ¾ вече е взето решение. Целта е да манипулира проруски настроените хора. Така лъжеха, че са и против НАТО, но отидоха в Брюксел и препотвърдиха нашата позиция“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че системните партии в България трябва да се занимават с въпроси, свързани с националния интерес, а не да насаждат омраза и разделение сред хората. Бойко Борисов подчерта, че е притеснително ангажирането на турски дипломати с кампанията на ДОСТ. По думите му, има реална възможност в 44-тото Народно събрание да влязат и ДПС, и ДОСТ. Борисов даде пример с Македония, където при сходна ситуация бе поставен незабавно въпросът с въвеждането на официален албански език. „И в същото време между основните политически партии има пълен антагонизъм. Имаме вече прецедент Косово и Крим. Ако едно население се самоопредели и реши да се самоуправлява никой не може да му  попречи – вместо да отчитаме тези рискове и да постигаме съгласие, трябва да отговарям защо някой е уволнил Иван Гарелов – жълта работа, без значение за вас“, коментира той. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че няма нищо общо с дейностите, извършвани в и от служебния кабинет и подчерта, че единствената работа на служебното правителство е подготовка за предстоящите избори. Според Бойко Борисов, ако се влошат отношенията между Европа и Турция, това ще доведе до лоши последствия за бизнеса и търговията.

Той обясни, че се обсъждат дори икономически санкции. „Ние сме на границата и съм много притеснен. Затова трябва да се държим здраво за Европа и ЕС, трябва да спазваме правилата“, каза Борисов. Той обясни, че Европейската комисия е доказала, че защитава правата на България и даде пример с договорите с „Газпром“  и „Южен поток“, с газовия хъб „Балкан“ и цената на газа. „Идентифицирахме редица проблеми за хората, за които предлагаме реални решения в следващ управленски мандат на ГЕРБ – основен приоритет за нас е премахването на бюрокрацията. Ще обърнем наобратно тежестта. Администраторът ще събира необходимите документи след подадена декларация. Това ще спести милиони човекочаса и напрежение за бизнеса и хората“, заяви Бойко Борисов и даде пример с това, че дори данъците се плащат по електронен път.
Борисов коментира още, че преди ГЕРБ да поеме управлението, нищо не е било направено за развитието на Пловдив. „Преди ГЕРБ, освен пълна приватизация, какво е направено за Пловдив? Пътят Пловдив-Асеновград щеше вече да се строи. Ако спечелим изборите строителството му ще започне още на 27 март, защото парите за него вече са осигурени. Важно е да има околовръстно шосе“, посочи той. Бойко Борисов добави още, че приоритет за ГЕРБ е довършването на АМ „Хемус“ и пътя Ботевград-Мездра, които са важни за Северозападна България.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.