Бойко Борисов: ГЕРБ е единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС

ГЕРБ е единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС. Няма да правим коалиция и с ДОСТ. Това заяви в неделя във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той е категоричен, че това, което в момента ДОСТ прави, влошава отношенията на страната с Турция. „Изричат се думи, които много трудно се забравят след това. 26-ти март ще дойде и ще си замине. Ние като нация обаче трябва да сме по-обединени от всякога, имайки предвид това, което се случва в Македония, В Гърция, в Румъния. Ние като нация трябва да сме изключително единни, а не разделени. Това е изключително важно. Аз се учудвам как колегите водят толкова арогантна, но лична и жълта кампания. Не знам как утре ще седнем на една маса и ще можем да си говорим. То са обиди, то са заклеймявания“, коментира Борисов.

Той изрази надежда след изборите това да спре. Борисов припомни уговорката на правителството на ГЕРБ с Ердоган – да се спре потокът на емигранти и заедно двете държави да охраняват границата.

„В това отношение правителството на ГЕРБ се справи перфектно. Сутринта вътрешният и военният министър казаха, че през последните шест месеца натискът е спрял с 80%. На практика има нула емигранти. Всичко е спокойно. Всичко се строи в графици и в направено така както трябва“, заяви Бойко Борисов.

„Когато 40 000 мигранти минаваха вече Одрин и аз се обадих на колегата и го попитах: „Ефенди, какво става?“. Давутоглу се разпореди и ги прибраха на стадиона“, разказа лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че тази риторика, която върви сега в България е опасна, тъй като ние сме на външната граница на Европа. По думите му, споразуменията, добрият тон и връщането на мигрантите по родните им места, са най- добрите решения.

„Ще видите, че българските мюсюлмани, които гласуват за ГЕРБ, тази година ще са рекорден брой.Деленето на българи християни и мюсюлмани е изключително опасно! На 27 март нацията трябва е обединена и единна, и политическата класа е длъжна на народа тя да е такава", подчерта Борисов.

Той коментира още, че в България напоследък е най-хубаво да си опозиция.

„Никой вече не иска да управлява и да се изправи пред огромните проблеми на този свят", каза Борисов.

Той завърши, че с влизането си в парламента, ГЕРБ ще започни да работи веднага за мажоритарните избори и че следващите избори ще бъдат мажоритарни.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле