Непълнолетен ограби двама души за месец

Румен Порожанов: Днес се изплащат обезщетенията в Крайново и Странджа, в понеделник – в Шарково

Посланикът на Русия във Вашингтон: Русия е отворена за посещение на Владимир Путин в Белия Дом

Депутатът от БСП Явор Божанков: Временната заетост се заплаща от държавата по 3.50 лв. на ден. Как се оцелява с толкова?

Възстановиха потрошената мемориалната плоча на Венета Ботева в Търново

97 000 недекларирани евро откриха в дамската чанта на холандка, пътуваща към Турция

Задигнаха 17 700 евро от влака София – Лом

Стопани в Болярово не пускат ветеринари за втора проба за чумата

Организират Медена седянка в Елена

Премиерът Борисов обсъди партньорството с Китай с шефа на Европейската банка за възстановяване и развитие ЕБВР ще продължи да финансира стратегически инфраструктурни проекти на Западните Балкани

Три повредени мумии откриха в черния александрийски саркофаг (СНИМКИ)

НС избра д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК Той обеща 2019-а да бъде първата година, която здравната каса ще завърши без дефицит

2000 деца влизат през септември в нови класни стаи в Монтана

Шеф на участъка в Сухиндол уволнен, полицаи от Стражица върнати на работа

Близо 6% ръст на приходите от акцизи, ДДС, мита и глоби отчете Агенция „Митници“

Бойко Борисов: Да направим така, че българските изселници и мюсюлманите в България да бъдат мост на сигурността (ВИДЕО)

Борисов и Ердоган минута преди да прережат лентата на Желязната църква.

ИСТАНБУЛ. От специалния пратеник на „Труд“

България от 1 януари е председател на Съвета на ЕС. Винаги сме се старали да има перфектни отношения и с християнския, и с мюсюлманския свят. Само заедно можем да бъдем ефективни и да преборим предизвекателствата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в словото си по време на тържествената церемония за откриване на обновената Желязна църква в Истанбул.

Той призова да живеем заедно, в мир и да бъдем толерантни. Борисов даде пример с центъра на София, където на един квадратен километър има православен храм, католическа катедрала, джамия и синагога. Пред гостите от България и Турция премиерът призова да направим така, че „българските изселници и мюсюлманите в България да бъдат мост на сигурността“. Борисов определи реставрацията и откриването на обновената Желязна църква отново за молитва като символичен акт към Европа. Той припомни, че Турция е най-големият съсед на ЕС, с най-голямата армия в Европа.

„Трябва да направим всичко възможно през 2018 г. да се нормализират отношенията на ЕС и Турция. Необходимо е те да станат такива, каквито бяха. Сигурността и толерантността минават през добрите отношения. Това е пътят“, каза още премиерът.

София и Истанбул са градове, в които действително етническата толерантност е пример за подражение. Имаме редкия шанс сме…

Публикувахте от Бойко Борисов в 7 януари 2018 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Бокооо,кратуната иска да открадне гласовете на ДПС, еее нее истинааа!!Даже би се обрязал само и само да лапне още два гласааа и една бУбаа за някой лев!Многооо долен човек излезе,даже взе да разминава Станимишетоооо!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.