Ухан отменя и последните ограничения свързани с коронавируса

Шофьор на самосвал пострада тежко от токов удар

Турция лекува пациенти с Covid-19 с преливане на кръвна плазма от оздравели от вируса

Индия ще разреши износа на определено количество хидроксихлорохин

Славчев: След буриите и катаклизмите ще се види кои са лидерите в „Левски“

Възстановява се работата на Автогара Стара Загора

Илияна Йотова към медиците: Нито един щаб или закон нямат значение без вашата отдаденост Здравеопазването трябва да бъде сред най-важните политики, така както днес лекарите са на „първа линия”

Апаши откраднаха 64 метра електропроводници в Павликенско 19-годишен сви велосипед в Бяла черква

СЗО: В света не достигат 5,9 милиона медицински сестри

Проф. Асен Балтов: Приетитe в „Пирогов“ с COVID-19 преди това са били на домашно лечение с антибиотици

Ген. Мутафчийски се срещна с екипите на първа линия на ВМА, благодари им за усилията срещу COVID-19

Китай пусна пълна хронология на епидемията от коронавирус в провинция Хубей

Италия отпуска 400 млрд. евро за засегнатите от COVID-19

Доц. Мангъров: Да се затвори цялото общество е новост, която не е издържана от епидемиологична гледна точка

Тръмп подписа указ за добив на ресурси от Луната

Бойко Борисов: Имаме нужда от Медицински експертен съвет в борбата с коронавируса

Имаме нужда от Медицински експертен съвет, който да подпомага министрите за взимането на финансови, икономически и социални решения. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща с проф. Коста Костов, специалист по белодробни болести, консултант по пулмология на УМБАЛ „Св. Анна”.

„Националният кризисен щаб си работи добре. Искаме максимално да обединим всичко хора, българи, които разбират, работят и взимат най-добрите решения. Няма решения в света все още, но има по-добри и по-лоши практики“, уточни премиерът.

От думите му стана ясно, че съветът ще е подчинен на Министерски съвет и ще работи успоредно и във взаимодействие с националния щаб.

Предлагам Медицинският съвет два пъти в седмицата да се появява на брифинги пред журналисти и да отговаря на чисто медицински въпроси, без никакво отношение към това, което поднася Щабът. Ние да се концентираме върху въпросите, които интересуват конкретния човек, каза проф. д-р Коста Костов.

“Медицинският съвет ще ни даде възможност да отговорим на други въпроси на обществото, които са съвсем професионални, свързани с конкретни примери. Националният кризисен шаб няма физическата възможност да се справи с всичко. Ако създадем Експертен медицински съвет, който подпомага общата работа, ще можем занапред, когато започнем да се катерим по ниското плато, казвам плато, а не пик, да имаме готовност да дадем оръжие на всички медици в България да се справят с проблема по всички специалности, които са засегнати от темата. Само така ще успеем навреме да свършим работа”, обясни пулмологът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.