Бойко Борисов: Има 228 други машини извън тези за гласуване (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред журналисти, че в склада, в който се съхраняват машините за гласуване, има 228 устройства в повече.

В този склад се съхраняват машините, с които ще се гласува на 14 ноември. Аз твърдя, че извън тези машини има 228 някакви други, които са минали през митниците, дошли са тук и са в същия склад, където трябва да са останалите узаконени машини, изтъкна той.

Тези 228 машини са извън държавната обществена поръчка, с която са купени машините за изборите. 1600 е официалната обществена поръчка. Какво налага до бъдат доставени допълнителни 228 машини с неизвестно предназначение, попита лидерът на ГЕРБ.

Висши служители на МВР, възмутени от Бойко Рашков, ни предупредиха, че 228 машини по 1000 гласа правят 228 000 гласа, което си е една партия, обясни той.

Неслучайно едни партии толкова се врътнаха, когато искахме да се броят контролните талони. С тези машини могат да правят каквото си искат, само да не излязат с номера, че са за Грузия, Албания или са за резервни части. ЦИК е сезирала ДАНС, но ДАНС не е предприела нищо. Машините са вкарани в България, с Рашков ги кара тук. ЦИК сами казват, че тези машини не са част от договора по доставка на допълнителните машини, каза Борисов. 

Той призова журналистите да влязат в склада и да попитат дали наистина има 228 допълнителни машини.

Тези машини нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно. От митницата хората на Рашков ги докарват в склада. Последното, което ЦИК казва е, че не е известно тяхното предназначение, свестни хора има в ЦИК и прави впечатление защо при белите машини ще докарат 228 черни, обясни той.

В момента, в който пуснаха прессъобщението до вас, дойдоха коли и почнаха да изнасят кашони. Ние понеже нямаме право, но вие, слугите на народа, които искате да им покажете истината, можете да отидете и да видите. Тези машини са нелегални за мен, на тях могат да са инсталирани софтуер и да си сложат по 1000 гласа, каза още Борисов. 

Обръщаме се единствено към народа. Неслучайно не искаха да броим контролните разписки. Партиите на Румен Радев бяха против контролните талони да се броят. Те като си знаят, че имат 228 машини начукани или ще си ги начукат, като решат, затова партията на Слави се врътна за броенето на разписките, каза още бившият премиер.

Пазят се, защото всичко честно и почтено се изчегъртва в момента. Всичко това се прави в полза на Румен Радев. Ами ние не знаем машините в чужбина. Да не са подменени. Извън "белите" машини, които са за изборите в този склад, са докарани още 228 "черни", които не са сертифицирани. Иначе са същите машини, същият тип, същият софтуер, същите куфари, каза Борисов.

Това, което виждаме, е "Костинброд-2". Никой не знае за какво са тези 228 машини, след като има достатъчно машини за изборите, коментира Георг Георгиев. Според него е редно борецът за правда Бойко Рашков е редно да дойде на място и да каже какво правят тук машините.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/398155025314801
Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика