Бойко Борисов: Като гледам опашките за Гърция, българите са в добро здраве, икономиката - също

Премиерът Бойко Борисов е в Пазарджик за откриването на складово-логистична и производствена база. Официалната церемония ще се състои пред сградата на фирмата на ул. „Заводска“ 1 в Пазарджик. С него са кметът Тодор Попов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Като гледам километричните опашки за Гърция, българите са в добро здраве, а икономиката ни - също. Радвам се, че българите са толкова дисциплинирани, минават границата и си плащат, а като се върнат се оплакват. Но, им пожелавам приятно изкарване на морето", коментира Борисов пред медиите.

"Познавам г-н Бобоков, водил съм го с делегации в Румъния, в Турция, това не е укоримо. Повече от нормално е", коментира премиерът по повод разпространената от бизнесмена комуникация. 

Работните места и доходите са важни, българската икономиката продължава да работи, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

„Над 100 машини високотехнологични, прекрасни инженери и технолози. Ако знаете колко трудно сме ги докарали, в условията на пандемия – транспортните, зелените коридори, разрешителните, за да дойдат инженери и технолози да ги монтират, да работят. Това искам да се оцени, то е важно за тези семейства, които ще си изкарват прехраната“, заяви премиерът Бойко Борисов.

На журналистически въпрос относно изказванията на президента Румен Радев, че инвеститорите бягат от България, премиерът Бойко Борисов посочи: „Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето днес откриваме нов завод и то по време на пандемия, а Европа не е отворила“. „Аз не водя война, правя пътища, заводи, суперкомпютри“, изтъкна още Борисов. Премиерът беше категоричен, че усилията на правителството продължават да са насочени към осигуряването на благосъстоянието на българските граждани. Министър-председателят акцентира върху приетия тази седмица от правителството нов дизайн на мярката 60/40, който е част от подкрепата на бизнеса за запазване на работните места, възлизаща на близо 1.3 милиарда лева. По думите на премиера Борисов мярката 60/40 не може да продължава безкрай и затова е от ключово значение икономиката да продължава да работи.

 Инвестицията на компанията Ариете Логистик ЕООД възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души. Фирмата е част от международната Ариете груп и вече 6 години работи успешно на българския и международен пазар. Компанията вече има две складови бази в промишлените зони на Смолян. Фирмата произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България