Бойко Борисов: Тези избори трябва да са последни

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги, които са изключително смели момчета. Те вършат огромна работа  при пожари, наводнения и бедствия. Политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии - пожарникари, полицаи, военни. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Този, които хвърля фаса от колата, а след него магистралата затворена, не трябва ли да понесе отговорност, за да знаят другите, че така не се прави. Къде е превенцията? Да купят баки на Спартаните и "Кугар"-ите, но и 33 да направим нямат смисъл, ако няма превенция към човешката глупост и извършителите, обясни още Борисов. 

Ние сме тези, които вършат работа, а не самохвалци, каза още той. И обясни на кмета на Пловдив, че трябва да се работи бързо по Околовръстното. 

Той поиска 5% данъчна ставка за земеделците, когато реколтата е лоша. 

"Сега всички говорим за земеделците и тежката им година с жега, градушка. В такива години държавата може да бъде по-добър партньор и да е гъвкава с помощта. При лоша година данъците могат да са 5%, може ад има и по-добри решения, но искам бързи и яростни решения", обясни лидерът на ГЕРБ. 

"Една от най-големите грешки, които си признавам винаги, е че научихме Българите да карат без пари", това допълни Борисов, припомняйки, че навсякъде около нас се плаща по магистралите. Само у нас - не. "После питат защо не са сменени мантинелите."

И предложи - на АМ "Тракия" да има платена бърза трета лента, в която да няма ТИР-ове. 

"Ние поехме цялата отговорност. Целият риск на управлението. И поискахме подкрепа от ПП-ДБ. И нека припомня, че още преди изборите, обявихме, че коалиция с ДПС няма да правим. Изпълнихме ли го? Изпълнихме го. Ако има следващи избори, а то ще има, въпреки че направихме всичко, за да няма, ще помоля колегите от ПП да не подхождат ехидно със съставянето на кабинет. Когато ме няма и мен, и Слави, те връщат мандата. Но всичко в живота се връща. Надявам се, че колегите са си направили своите изводи. За нас тези избори трябва да са последни", зави Борисов.

Той призова колегите му да не минават червената линия на езика. Препоръча го и на своите хора, като поименно отбеляза само Делян Добрев. Борисов заяви, че дори с "Възраждане" имат нормален тон - имат различни виждания, но сутрин си казват "Добро утро" в пленарната зала и се шегуват едни с други. 

"В същото време слушам какви обиди се разнасят по другите редове. Чак ми става неудобно. Затова излизам", заяви още лидерът на ГЕРБ и изрази надежда, че ще се проведе приятна кампания. 

Той заяви, че иска да постигне такова върховенство на закона, за да "не се налага да се стрелят лидери". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика