Бойко Борисов: Коалиционните партньори ни „извиха ръцете“ за машинното гласуване

Снимка: Пламен Стоименов

Подкрепихме машинното гласуване, защото ни „извиха ръцете“. Това каза във Велико Търново председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в събота.

Досегашният премиер коментира, че от ГЕРБ се принудили да подкрепят машинното гласуване, защото от Реформаторски блок, като коалиционен партньор, са го искали.

„Ние се съобразихме с тях и го подкрепихме, но сега кой ще сертифицира тези машини в оставащото време. Ще дадем 30 млн. лева, но кой ще ги сертифицира?“, попита риторично Борисом.

Той поясни пред препълнената зала, че се сертифицират машина по машина. „А ако не се състави правителство след няколко месеца, е безумие“, подчерта Борисов.

Той информира, че дори Холандия, която наблюдава най-стриктно мониторинговия механизъм и развитието на реформата в съдебната ни система, се е отказала от машинното гласуване, заради възможните манипулации на системата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. Наистина е ТИКВА – не са виновни деформаторите за случая – виновни са герберастите , защото с техните гласове е прието това решение , те бяха мнозинството . Както го приеха , така можеха и да не го приемат – тяхна е отговорността и най-вече на ТИКВАТА .

  2. Ми то от крадене немаше време за работа парцала борисов, та за това пак други са му виновни и са срали в гащите му.

  3. Избирате ги , после , нагли били . Вие тогава какви остава да сте ? Отговора е – прости , това сте.
    Костов отдавна го каза „Българския народ може да е малък , но е много прост“

  4. този човек е неспасяем – винаги всички други са му виновни за овчите ходове , които прави. но мисля, че това е нормално – някой да е видял глупак да си признае че е глупав – рядко явление, особено по нашите земи

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.