Бойко Борисов: Радев праща Минеков да гони от офиси

Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да може тези самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите. Извън шегата, неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от жените. Това заяви Бойко Борисов, който участва в конференцията на Жени-ГЕРБ.

Във връзка с противоепидемичните мерки срещу COVID-19 форумът се провежда изцяло онлайн.

„Неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от вашия пол, най-много жени, и ние винаги сме се старали да откликнем по същия начин“, каза Борисов.

"До последния ден ние няма да излъчим кандидат, за да не се докопат до него, Радев праща Минеков и Рашков да изгонят хората от офисите", каза още Борисов.

„Постарали сме се в най-важните сфери да имаме зам.-председател, който да обединява всички жени, които да теглят България напред. Надявам се, че ще спрат тези, които продължават с това брутално отношение към политическите си опоненти, защото не сме една и две партии вече. Всеки, който се обърне срещу тях, започва гонение. Само се чу в множеството прогнози за проф. Балтов и видяхте какво му сътвориха. До последния ден ние няма да излъчим кандидат, колкото и да питат медиите, защото след днешните изказвания на служебния министър Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите и централата. Нали е по Конституция? Служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори, но те не са честни, защото не приеха нито да броят квитанциите, нито да ги осигурят“, допълни лидерът на ГЕРБ. 

„Те доказаха, че Конституцията за тях не съществува. Искам да му припомня, че има един текст - чл. 31 от Закона за политическите партии и ние го спазваме, (поправката от 2019 г., според която офисите на парламентарните формации се предоставят безвъзмездно, бел. ред.) да спре да лъже. Ако иска с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, да дойдат и да ги изгонят. Ние също ще запознаем Брюксел, може би и Комисията LIBE с безобразията на един служебен кабинет, който уж трябвало само да организира избори“, посочи Борисов. 

„Стотици жени, които са на днешното събрание да не знаят дали ще има централа, защото така му кефнало на някой си. Той не е някой си, а е Радев. Той го праща Минеков и бухалката му Рашков. Те не могат да спечелят иначе избори, затова сега има репресии. Затова искат сега да докопат кандидата за президент, за да се разправят с него, още преди да влезе и да има имунитет. Това е целият зор“, заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика