Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

Съдят шофьор, убил възрастен мъж заради забележка на пътя

С два вълка свърши ловът на глигани под Миджур

Вижте какво реши правителството на 18 януари 2018

Защо Костов лъже – част 1 Бащата на бандитската приватизация с отчаян опит да оправдае грабежа на века

Бойко Борисов: Никога обстановката на Балканите не е била толкова взривоопасна

„Какво правим, ако се обособи една турска общност в Кърджали и се забие едно друго знаме там?!“, този риторичен въпрос зададе в Пловдив лидерът на ГЕРБ и водач на кандидат-депутатската листа в 16 МИР Бойко Борисов в емоционална реч по време на кръгла маса в града под тепетата.

„Никога досега обстановката на Балканите не е била толкова взривоопасна. И това изобщо не е преувеличено. Македония е в правителствена криза от много дълго време, Гърция и Турция са с нулев кредитен рейтинг. В последно време Турция води все по-жестока битка с Европа и отношенията на държавите-донори с Анкара се радикализираха. Първо беше Германия, Австрия, Дания, а сега е Холандия. Докъде ще ескалира всичко това? Турция е южният фланг на НАТО, а в същото време имаме мощното й ангажиране в лицето на нейните дипломати за партия ДОСТ“, каза Борисов, според когото България е изправена пред възможността в Народното й събрание да има две турски партии.

„При такава ситуация в друга балканска страна се постави искане за втори официален език. Затова България задължително трябва да остане стабилна. Затова трябва да се държим здраво за Европа на първа скорост. Особено след като имаме историческите прецеденти Косово и Крим!“, декларира Бойко Борисов.

Бившият премиер не скри притесненията си от евентуално искане на автомомия в региона около Кърджали. „Ако се обособи една общност в Кърджали и населението й без външна сила се самоопредели като турска общност, никой не може да й попречи. И вместо да се занимаваме с тези важни за България въпроси и се обединим по тези сложни теми, аз трябва да отговарям защо някой е уволнил Гарелов! Вече е смешно, бе, колеги!“, допълни Борисов, обръщайки се задочно към служебния премиер Огнян Герджиков и лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Каква е работата на служебния премиер да има медиен съвет? Той е там да прави избори, но пред публиката излиза, че аз продължавам да ръководя държавата“, каза още Бойко Борисов. В същото време президентът Румен Радев бе на 2 пъти похвален от експремиера за проявено достойнство.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.