Бойко Борисов: Нямам доверие в Лозан Панов (обзор+видео)

Снимка: Ладислав Цветков, Би Ти Ви

Председателят на ВКС се изявявал като политическа фигура

Нямало втори план при посещението на папата

Премиерът щял да отстрани Порожанов при най-малка нередност

„Нямам доверие на председателя на ВКС Лозан Панов, защото се изявява като политическа фигура и прави коментар на политически теми - той трябва да си гледа съда.” Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Лице в лице” по Би Ти Ви.

На въпрос дали след публикацията на „Труд”, ще отстрани земеделският министър Румен Порожанов (в днешният си брой „Труд” съобщи, че през 2004 г. и Порожанов се е сдобил с евтин апартамент ) Борисов обясни, че се е видял с министъра. „Порожанов дойде при мен и каза - готов съм да подам оставка.” Разказал, че по това време не е бил във властта.

„Аз внимателно наблюдавам. Сега, явно Порожанов е на прицел. При най-малката нередност, аз ще го отстраня. Ако има нарушения по тази линия (за къщите за гости - б.р.), веднага ще му се вземе оставката”, увери Борисов.

Попитан дали ще се съобрази с искането на БСП да излезе в отпуск по време на кампанията, той отговори: „Искали да се оттегля по време на кампанията? И да бъда изпратен в Белене и убит, както е бил убит дядо ми?”

Премиерът подчерта, че не участва в партийни мероприятия. Нападна БКП, че преди 40 години са започнали ямболската болница и не са я завършили.

„Уважавам президента, надявам се и той да ме уважава - каквото сме се разбрали, сме свършили работа”, подчерта Борисов. На въпрос дали си е направил пиар с възстановяването на висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия, той попита: „Пиар за кой?”. И уточни, че във връзка с военновъздушното училище в Долна Митрополия са действали с президента Румен Радев. „Ако някой от неговите хора слушат, без Иво Христов, защото той ще му предаде по друг начин. Когато беше командващ ВВС, още от тогава сме говорили да възстановим военното училище. Даже и вчера се чухме по тази тема”, разказа премиерът.

Борисов коментира и посещението на папата. „Информацията, че има втори план на посещението на папата за бежанците е жълта, кафява новина, измама, внушение и гадост”, заяви Борисов. Той отрече да е имал разговор с Франциск на тема бежанци и подчерта, че папата призовал да отворим не вратите, а сърцата си за тях.

„Щом и на папата намираме кусур, Господ да слезе, какво ли ще измислим?”, допълни премиерът.

Коментари

Задължително поле