Бойко Борисов: Няма кой да се съревновава с нас!

Честит празника на града на софиянци. На именниците Вяра, Надежда, Любов и София - да имат прекрасен празник.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща тази вечер в София, предаде репортер на БГНЕС.

"При сериозна надпревара между кандидатите на "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, Европейската комисия избра нашия – по-подготвеният кандидат (бел. ред. Екатерина Захариева). Ресорът на България най-ясно обрисува нашата програма като партия и нейната програма като водещ кандидат на Европейската народна партия (ЕНП). Неслучайно, само при ГЕРБ дойдоха и председателят на ЕК: г-жа Урсула фон дер Лайен, и председателят на ЕНП – Манфред Вебер. Само при мене! При никоя друга партия! Неслучайно ГЕРБ излъчи най-много евродепутати", похвали се лидерът на ГЕРБ по време на среща със симпатизанти в София.

"Все си спомням нашите слогани - "Работа, работа, работа", а после забравяме да покажем на хората какво сме направили, хората - залисани в работа, забравят какво сме направили, допълни Борисов. Така ли се дава на една държава толкова важен ресор като този на Захариева, не е ли точно заради свършената работа през последните години? България е известна със своите специалисти, с мощната си индустрия, това е, което ни трябва", допълни лидерът на ГЕРБ.

Заслугата за Захариева като еврокомисар е до голяма степен на ГЕРБ, каза още Борисов.

"В това отношение просто няма кой да се съревновава с нас! Нашите евродепутати станаха заместник-председатели, членове на водещите комисии: по правосъдие, на комисията ЛИБЕ – така ли се дава на една държава, излъчени от най-голямата партия, такива ресори? 20 души говорители имат колегите, но понеже са едно и също, едно и също всеки ден на 4-5 места и това се запомня от публиката. Как се слагат така хора на най-водещи европейски позиции, ако хората се съмняват в нас", риторично запита Бойко Борисов.

„По Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) им се скарали олигарсите, затова нещата не вървели", обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че София има метро и околовръстен път благодарение на него, като критикува Асен Василев, че е орязал парите за софийското метро по ПВУ. 

Той разказа как е отишъл с багер и е разрушил бензиностанцията на силова групировка, която не е позволявала пътя да бъде разширен. 

"После ми пращаха прокурори да ме питат защо съм карал багер", допълни Борисов.  

Той обеща, че ако ГЕРБ управляват, ще започне строежът на първи и втори блок на АЕЦ "Козлодуй", но първо трябва стабилност. 

Борисов заяви, че може да гарантира, че страната ни може да има нулева миграция - тема, която е станала безинтересна, а сега разцепва цели държави и потапя системни партии в цяла Европа. Той е убеден, че Германия няма да е последната държава, която ще затвори границите си. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика