Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

Черната Златка само по бельо (СНИМКИ)

Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

Бойко Борисов: Вече работим по проекти, време е строежите да започнат

ЛОНДОН. От специалния пратеник на „Труд“

„Европейската банка проявява също интерес за финансиране. Вече работим по проекти, но е време хибридното финансиране от различните банки да бъде разпределено и строежите да започнат“, заяви министър-председателят Бойко Борисов на инвестиционния форум за Западните Балкани, организиран от ЕБВР. Премиерът подчерта, че в следващите 8 години коридорите 4, 8 и 10 ще бъдат построени. Той обясни, че „паралелно се работи и държавите от Западните Балкани да се присъединят към Европейският съюз“.

„На политическо ниво имаме успехи. Всички знаем, че ако искаме региона да просперира, да направим възможно привличането на големи инвестиции“, каза Борисов и уточни в четвъртък предстои среща с председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на която ще бъде обявени инвенстициите по всички проекти.

В конференцията взе участие и британският министър на цифровите технологии Мат Ханкок. „Ние имаме дългосрочен ангажимент за просперитет на Западните Балкани. Новата стратегия на Комисията на Западните Балкани е да се стимулира развитието в региона“, заяви британският министър. Той уточни на това, че инвеститорите ще обърнат особено внимание върху справянето с основни проблеми като корупцията. Наред с проектите свързани с инфраструктурата, Ханкок отбеляза, че „фокусът трябва да е върху младите хора, които имат нужда да получат необходимите дигитални умения, за да има прогрес“. Той допълни, че вече се развиват програми свързани с обучения за програмиране.

Публикувахте от Бойко Борисов в 26 февруари 2018 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Безделник и крадец.
    Я се прибирай тука, че си изпонаакал цялата държава

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.