Бойко Борисов: Празниците са общи, да се бием ли искате?

Снимки Цветан Томчев

Скопие. От пратеника на „Труд“

Македонска журналистка се опита да провокира премиера Бойко Борисов с въпроса: „Защо трябваше да подписвате точно на националния ни празник – Илинден?

„Защото празниците са общи. Що да не ги празнуваме? Да се бием ли искате? Да покажем, че сме на Балканите. Много път сме се сбивали. И всички сме били бити. Велика Албения, Велика Македония, Велика Сърбия, всички сме били бити. И от войните я докарахме дотам Балканите да са най-бедното и най-изостаналото място на Европа. Ако искате да се върнем назад. Ние с колегата (Зоран Заев) искаме да стигнем равнищата на Германия, Австрия, Франция, Холандия. Там искаме да отидем.
Илинден е празник, който и ние обичаме. Така че и ние ще го празнуваме.“

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

    1. Бойко не е селска пръчка, като Румен Радев, по потник и с боси табани върху паветата.

      1. Сигурно си прав . В сравнение със селска пръчка е като кол за домати . Ама ползата от него е колкото и от кол насред жълтите павета .

    2. Не е . По- скоро е селски глашатай . От тия , дето едно време съобщаваха новините с барабанче и на висок глас . На всяко селско кръстовище и на всяка чешма или бунар .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.