Бойко Борисов представи потенциала на страната за инвестиции пред големи американски компании

Министър-председателят Бойко Борисов представи потенциала на страната за инвестиции и индустриално сътрудничество пред ръководствата на 12 американски компании. Фирмите са част от търговска мисия, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация от Вашингтон. Бизнес предприятията имат интерес да инвестират и да разширяват дейностите си в България в областта на селското стопанство, фармацията, технологиите и хранително-вкусовия сектор, съобщават от Министерския съвет.

Пред тях премиерът посочи и предприетите от правителството ефективни мерки за подобряване на бизнес средата, облекчаване на административната тежест и намаляване на разходите на бизнеса. Представяйки приоритетите на Българското председателство на ЕС в първата половина на следващата година, Бойко Борисов акцентира върху потенциала на Балканите и необходимостта за партньорства и проекти за осигуряване на свързаността и икономическото развитие на страните от региона.

Посещението на американската мисия е фокусирано върху нарастващия потенциал и широките възможности за бизнес тук, посочи председателят на асоциацията Ерик Стюарт. Той отбеляза, че повече от 14 години не е имало подобна американска търговска делегация на високо корпоративно ниво с федерална подкрепа.

В срещата участваха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България