Борисов: След мен подписаха споразуменията за реадмисия, миграцията е проблем номер 1!

"Изборите във Франция, в германските провинции показаха, че проблем номер 1 е миграцията. Кои даваха за пример за нулева нелегална миграция. Кой? Понеже е модерно да питаме "кой"! България! Рискът за България идва от това, че след мен подписаха споразуменията за реадмисия. Белгия още не е изпратила име на кандидат за еврокомисар. Понеже Брюксел им е далече!", обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас и обясни, че страната ни не е закъсняла с изпращане на кандидатурите ни. 

"Но понеже българите обичаме да се самобичуваме, да се самообвиняваме, да не показваме уважение дори към нас си. И затварям скобата - гласовете в Европа са да се върнат мигрантите, откъдето са минали. Сиреч, проблемът е на България, ако не управляваме ние. И аз ще ви кажа как можем да го направим, защото без Турция, ние не можем да го свършим. Ние така или иначе, няма да влизаме в коментари добър или лош е договорът с "Боташ", но ние всеки ден плащаме по 1 млн. лева на Турция. Казва се така: "Колега, помогни ми, както аз го правя!". Ако взимахме таксите, договорът е идеален. Но понеже имахме некадърни правителства в последните три години, хайде те са за по три месеца, какво ще направят хората... Но така или иначе - плащаме. Хубав, лош договор, подписал го е правителството на Радев договора с "Боташ", стоим зад него. Но след като иначе плащаме грешни пари, това са стотици милиони на година, с техния вътрешен министър ще урегулирам веднага процеса и ще ви спасим", категоричен бе Бойко Борисов.

Бойко Борисов е в Бургас за среща с участието на координатори на ГЕРБ, областни кметове и кметове на общини от Бургас, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Кърджали, Хасково и Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика