Бойко Борисов: Спечелихме в 24 района на изборите, партията след нас - в 3 (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов посети Рилския манастир, където се срещна с игумена епископ Евлогий Адрианополски.

"Искам да се извиня за това, че три месеца пътят за Рилския манастир бе затворен. Но вие сте хора, които разбирате и виждате какво направихме. Това ни е силата, че и да има проблем - го решаваме", допълни Борисов пред епископ Евлогий.

Министерският отпусна на вчерашното си заседание на Светата обител 240 000 лева след отправена към правителството молба от игумена на манастира Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на манастирския комплекс за първото тримесечие на настоящата година.

В хода на срещата министър-председателят Борисов изтъкна, че хилядите поклоници отново ще могат да посещават Рилския манастир след като бе възстановено движението по пътя за Светата обител след укрепване на срутището. В засегнатия участък бяха извършени необходимите укрепителни и обезопасителни работи на скалния масив, за да може да се осигури безопасното преминаване по пътя към Рилския манастир. От двете му страни са монтирани диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби.

Премиерът Борисов акцентира, че с усилени темпове в последните години бяха реновирани много църкви, манастири, джамии. В рамките на мандата правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лева. В този контекст Адрианополският епископ Евлогий изказа огромна благодарност към министър-председателя и правителството за финансовата подкрепа и припомни, че преди 1989 г. с десетилетия държавата е била в дълг към църквата. „Сега всичко, което правите за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане“, категоричен бе епископ Евлогий.

"Благодарен съм на Господ, защото моята партия спечели 24 избирателни района на изборите. Следващата партия след нас има три района, които взеха. Считаме ли, че сме победени? Че не трябва да сме доволни от това, което постигнахме? С един или два района да имаш претенциите, че си взел 31. Ние с 24 си мълчим", каза Борисов във връзка с изборните резултати.

Премиерът коментира и случката в Анкара, където турският президент Реджеп Ердоган се отнесе неуважително към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. "Важно е да се знае, че преди тези срещи се провеждаха в България. Иронизират ме, че сам си карам джипката, пък Туск, Ердоган и Мишел Барние аз ги возих из България да видят как е и какво става. Имаше една игра "Намерете разликата", разликите са съществени", добави Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3058756057685777/

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика