Бойко Борисов спечели супер-финала на тенис турнира „Асикс Мастърс“ (СНИМКИ)

Красен Кралев: Поздравления за Любо Ганев и "Труд", които организират този турнир

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купите на Красимир Велчев и Рангел Марков

Премиерът Бойко Борисов в тандем с Катина Симеонова спечели супер финала от 8-ото издание на тенис турнира за известни личности „Асикс Мастърс”, побеждавайки с 6:2 гейма заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев и кмета на Банкя Рангел Марков. Министър-председателят, който е четирикратен победител в турнира и неговата партньорка получиха купите си от президента на Европейския съвет по борба – Цено Ценов и от представителя на „Асикс“ за България Любо Ганев, съобщи пресцентърът на Министерството на спорта и младежта.

Министър Кралев връчи трофеите на Велчев и Марков, които заслужиха участие в супер финала срещу премиера Бойко Борисов, печелейки турнира „Асикс Мастърс“, който е наследник на надпреварата „Труд Мастърс“. Във финала те надделяха над Красимир Минев и Николай Драгиев с 6:1 гейма.

„Поздравления за Любо Ганев и вестник „Труд“, които организират този турнир. Тенисът е един спортовете, които може да се практикуват на всяка възраст и е радващо, че днес толкова много известни личности дадоха личен пример на младото поколение. Надявам се с прояви като тази да могивираме колкото се може повече деца да обикнат спорта“, каза Кралев.

Министърът, Любо Ганев и шефа на спортната редакция във вестник „Труд“ Владимир Памуков обсъдиха възможността турнирът да прерасне във верига, поради големия интерес, който предизвиква сред участниците. Планира се през месец септември да се проведе надпревара на Националния тенис център, а преди Коледа да има състезание в зала “София“

На трето място в „Асикс Мастърс“ завършиха двойките Петър Михнев/Проф. Генчо Начев и Мартин Захариев/Петър Андронов.

Купата на „Труд“ за най-полезен играч на турнира заслужи Красимир Велчев, а еленските рога, предоставени от Христо Стоичков за най-атрактивен участник в надпреварата отидоха при Красимир Минев.

Билети за турнира от Големия шлем “Уимбълдън“, осигурени от „Стела Артоа“, получиха проф. Никола Владов и доц. Петко Димов.

В турнира участваха общо 16 двойки, които получиха награди още от „Хед“, „Спетема“, „Евростат компъни“ и „Иновейшън БГ“.

Коментари

Задължително поле