Бойко Борисов уреди бенгалски тигър за пловдивския зоопарк

Министър-председателят Бойко Борисов е осигурил бенгалски тигър за новия зоопарк в Пловдив, който ще отвори официално врати за посетителите през пролетта на 2017 г., въпреки че най-късно след 3-4 седмици ще се сдобие с АКТ 16 и всички нужни лицензи и сертификати. В момента екзотичното животно се отглежда в золоогическата градина в София.

"Тигърът е мъжки, бенгалски, тригодишен и тежи 260 кг. Само още си няма име", съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. "Кръстете го Тотев", предложи шеговито Бойко Борисов по време на неделната си инспекция на новия зоокът върху 40 дка край гребния канал в парк "Отдих и култура" в града под тепетата.Първите животни в новия зоопарк в Пловдив ще дойдат в навечерието на Коледа и ще се настанят в изградените за тях 22 хабитати. Върху площ от 1200 кв.м на мястото на учебно-изследователския център ще бъде добавен още един за бенгалския тигър, какъвто в предварителните планове нямаше. Община Пловдив стартира до дни процедура за избор на имената и набиране на осиновители не само на тигъра, но и на останалите животни. По този начин ще се подпомогне бюджетът на зоокъта по изхранването на обитателите му.

Премиерът Бойко Борисов бе силно впечатлен от новата зоологическа градина и дори препоръча на министъра на отбраната Николай Ненчев по подобен начин, с алеи и стъклени покриви се изгради и бъдещия музей на авиацията в Пловдив, където ще се преместят над 10 000 експоната от сегашния на летището край Крумово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България