Бойко Борисов ще открие първия Пловдивски икономически форум

Бойко Борисов

Очаква се министър-председателят Бойко Борисов да открие първия Пловдивски икономически форум, предаде БНР. Негови организатори са базираният в Атина Делфийския икономически форум и Центърът за либерални стратегии в София. Във фокуса на дискусиите са въпроси от политическата, стопанската и интелектуалната област, а също и предизвикателствата пред България, региона и Европа.

Сред обсъжданите теми в рамките на форума ще бъдат бъдещето на ЕС, разширяването на еврозоната, Енергийният съюз и Банковият съюз, перспективите пред Западните Балкани, капиталообразуването и развитието в областта на преките чуждестранни инвестиции в България, а също и възможностите за подобрение в образователните резултати, демографията и др.

Сред участниците в двудневната програма ще са вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на Българското европредседателството Лиляна Павлова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на икономиката Емил Караниколов. Ще се включат също представители на частния сектор, както и над 50 чуждестранни експерти.

Коментари

Задължително поле