Бойко Ноев: Няма как армия да бъде поддържана с 600 млн. евро, дори нашата

Бойко Ноев

Армия като днешната в България няма как да бъде изхранена и поддържана с 600 милиона евро. Това подчерта експертът и бивш министър на отбраната Бойко Ноев по БНР.

"Няма такава армия, която да може в този размер, с тази структура, с тези задачи да може да живее, да функционира с 600 милиона евро. Дълбокото противоречие между размер, задачи, структура и средства води до това, че в армията вече има много свободни места. Хората масово напускат", посочи Ноев.

Според него, като последствие от това е и бунтът на пилотите. "Това беше своеобразен бунт. Това не бяха двама души, които имаха неразположение. Това беше цялата авиобаза. Ако прикриваме проблемите под масата, нищо няма да бъде решено. Аз симпатизирам на пилотите, защото те по някакъв начин показаха, че това повече не може да продължава", каза Бойко Ноев.

Той обаче ме е съгласен с начина, по който пилотите са направили своя протест: "Те трябваше по официален път с докладни записки, както и техният командир по команден път, да сезират своите началници по командната линия, че базата не може да продължава да изпълнява своите задачи".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България