На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Бойко Ноев: Проблемът на Европа не е Брекзит, а мигрантите

Изпускането на мигрантския проблем извън контрол в България може да доведе до промяна на политическата карта, електоралната карта, на страната. Това ще го видим и на президентските избори. Не са виновни патриотичните партии, че печелят подкрепа, виновни са властите, защото не могат да намерят решение, затова, че те омаловажиха проблема, смята бившият военен министър Бойко Ноев.

По думите му политиките на ЕС не работят и не Брекзитът, а миграционният проблем е големият проблем на ЕС, този, който разкъсва съюза в момента – референдумите в Унгария, позицията на Вишеградската четворка и т.н.

Лошото управление на мигрантския проблем създава дълбоки напрежения в европейските общества и в българското общество, допълни Ноев. Според него не са виновни Пегида, виновна е Меркел, която каза, че ще приемат бежанци без таван.

“Недостатъчното внимание, което българските власти отделиха на този проблем ни създава вътрешен проблем”, каза още Ноев, “България проявява едно хуманно отношение към бежанците и българските власти, в частност и Агенцията за бежанците, прави каквото може.”

“Бежанците, ако искат да се върнат в Гърция, обратно в Турция, или в Сирия и младите мъже да защитават от ислямистите, които режат главите и изнасилват жените им. Къде са тръгнали насам – има я и тази морална страна”, коментира още Бойко Ноев.

“Ние виждаме, че те не бягат да спасяват живота си, бягат към по-добър живот. Аз не съм човекът, който може да дава морални оценки на тези хора и очевидно на тях им е трудно”, каза още бившият военен министър.

Той допълни, че програмата за релокация на ЕС е била един палеатив, временно решение .

“Тези хора могат да бъдат преместени от една в друга държава само с тяхно съгласие. Няма как да се случи тази програма да работи, поради това досега в България да са дошли само 12 човека или 15”, смята той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.