Бойци от 9 държави тренират на „Ново село“ Идват два танка “Ейбрамс” за стрелба на полигона

Американските танкове ще бъдат транспортирани до България със самолети С-17.

Военни от девет държави започнаха съвместна тренировка на учебния полигон Ново село. Маневрите са ежегодни и се провеждат традиционно всяка година, но в различно време. Те са под кодовото наименование “Платинен лъв”. Сега в учението участвата бойни формирования от България, САЩ, Украйна, Словения, Румъния, Сърбия, Македония, Молдова и Албания – общо до 1000 души и до 37 единици сухопътна техника и въоръжение. Бойците идват у нас с въоръжението и техниката си. За тази цел правителството разреши преминаването през и пребиваването на територията на България с невоенен характер на съюзнически и чужди въоръжени сили във връзка с провежданито на “Плтинен лъв” от 30 юли до 10 август, съобщи правителствената информационна служба.

Междувременно официалната страница на американската армия съобщи, че два танка “Ейбрамс” са били натоварени на военно-транспортен самолет С-17 в щатската военно-въздушна база Рамщайн в Германия, за да бъдат транспортирани в Германия. Самолетите ще кацнат в Сарафово и от там танковете ще бъдат извозени на трайлери до полигона Ново село, за да вземат участие в предтоящото другата седмица учение “Бързина и мощ”, което ще продължи няколко дни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.