Бой и арести за хървати в Италия

Трима фенове на „Динамо“ (Загреб) бяха арестувани в Торино за изстъпления около мача с „Ювентус“ (0:2). Близо 1000 привърженици на хърватския тим бяха в Италия, а 200 от тях вилняха преди срещата от Шампионската лига. Карабинерите използваха сълзотворен газ и водни оръдия, за да се справят с пияните обезумели ултраси. До ексцесиите се стигна заради големия брой униформени, което подразни феновете на „Динамо“. Органите на реда в Торино бяха на крак заради бити привърженици на „Ювентус“ в Загреб по време на първия мач в края на септември.

Феновете на „Динамо“ нямаха поводи за радост и след двубоя. Възпитаниците на Ивайло Петев паднаха с 0:2 и записаха срамна страница в историята на клуба. Отборът от Загреб стана най-слабият в груповата фаза на Шампионската лига, след като отпада само със загуби и без отбелязан гол. За сметка на това „Динамо“ получи цели 15 попадения в своята врата. Въпреки това Петев остава оптимист.

„В отбора ми са новите Лука Модрич и Марио Манджукич - каза треньорът. - Всички знаем класата на „Ювентус“, ние играхме с доста млади футболисти. За съжаление загубихме заради грешки, каквито допуснахме и в предишните мачове. Първият гол падна в ситуация, в която четирима наши бяха срещу един от „Ювентус“. Вторият дойде след центриране. Въпреки всичко показахме характер. Щастлив съм, че разполагам с толкова млади и талантливи играчи. Липсва ни последният пас, но това се дължи на малкия опит. Не можем да виним момчетата за грешките, бъдещето е пред тях.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят