Боксов трилър в Тайланд

„A Prayer Before Dawn“ e създаден по действителен случай

Боксовите филми отново са на мода. След “Обратен гард”, “Hands of Stone” и “Bleed for This” и “Крийд: Сърце на шампион” е време за “A Prayer Before Dawn” да се опита да капитализира върху подновения интерес на публиката към жанра. Преди дни от престижната и известна с високото качество на продукциите си, дистрибуторска компания A24 представиха първите рекламни материали от филма, който се превърна в един от хитовете на тазгодишния фестивал в Кан.

“A Prayer Before Dawn” е вдъхновен от действителен случай и разказва историята на английския боксьор Били Мур, който попада в два от най-печално известните затвори в Тайланд. Той бързо пропада в ужасяващия свят на наркотици и насилие и единственият му шанс за изкупление и спасение се крие в специални турнири по Муай тай. Били неумолимо се хвърля от един жесток бой на друг и няма да се спре пред нищо, за да запази живота си и да извоюва свободата си.

“A Prayer Before Dawn” е дело на Жан-Стефан Совер (”Johnny Mad Dog”), а в главната роля е Джо Кол, познат от “Peaky Blinders” и “Green Room”.

Филмът е заснет на локация в истински тайландски затвор, с участието на реални затворници.

Режисьор на “A Prayer Before Dawn” е Жан-Стефан Совер (”Johnny Mad Dog”), по сценарий на Джонатан Хършбайн и Ник Солтрис. В ролите са Джо Кол, Витая Пансрингарм, Паня Имумпаи, Никълъс Шейк, Били Мур и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино