БОК отличи легенди

Големи имена в българския спорт бяха отличени от Българския олимпийски комитет на церемонията в национална художествена галерия „Двореца“. За навършени кръгли годишнини медали за Олимпийска заслуга се връчиха на трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова, първият ни медалист от зимни олимпийски игри – ски бегача Иван Лебанов и единственият двоен олимпийски шампион на България – кануистът Николай Бухалов.

С медал „Спортът за един мирен свят“ по случай навършване на кръгла годишнина бе удостоен министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов пък прие приза „Надежда Лекарска“ за етика, олимпийско образование и възпитание заради принос му в дейността на олимпийската академия и разпространяване на олимпийските ценности.

Златни значки от Комитета заслужиха призьорите от европейския младежки олимпийски фестивал в Гьор - Валентин Андреев (лека атлетика) и Дейвид-Джъстъс Хъдълстон (спортна гимнастика), както и техните треньори Андриян Андреев и Дамян Игнатов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт