На 20 март 2019 да почерпят

Страшни предсказания, в които никой не повярва, но те се сбъднаха

Колосален провал за червения отбор в „Хелс Китчън“

Черна гора вдига Футболист №1

Рамуш Харадинай: Въобще не ни интересува Сърбия и какво се случва там

Пътнически самолет се запали на летището в Техеран (ВИДЕО)

Кристалина Георгиева: Пропътувах много дълъг път до Световната банка

Правило от 1604 г. препъва Брекзит Удължаване на срока изглежда най-вероятно

Руският военен министър се срещна с Асад в Сирия

Български отбор спечели Световното първенство за геймъри

Назърбаев се оттегли след 29 години на власт Изненадващо президентът на Казахстан обяви оставката си

„Ла Скала“ връща €3 млн. на Рияд

Ученички танцуват кючек в час, учителка им ръкопляска

Ремонтират с близо 7 млн. лв. ключово трамвайно трасе 1.6 км нов релсов път по улица “Каменоделска” в София

Благоевград с нови спирки и автобуси

Болницата в Павликени инвестира 83 880 лева в нов рентген

Със собствени средства МБАЛ-Павликени закупи нов рентген на стойност 83 880 лева. Уредът беше официално открит от управителя на МБАЛ д-р Ренета Кръстева и кмета на Община Павликени – инж. Емануил Манолов.

Заедно с тях лентата прерязаха и началника на Рентгеновото отделение д-р Пламен Христов и инж. Георги Виячев – управител на фирма „Медис”, която достави и инсталира техниката.
„Новият рентген със сигурност ще повиши качеството на диагностициране и цялостното ниво на здравеопазване в нашата община. Най-важното е, че тази техника е купена изцяло със средства на самата болница. Поздравявам Ви за тази предприемчивост да инвестирате в нова техника, която ще допринесе за развитието и укрепването Ви. Знаете, че мисията да укрепим и модернизираме общинската болница е дългогодишна мисия – лично моя и на целия екип на Община Павликени и на Общинските съвети през миналия и настоящия мандат“, обърна се към колектива на лечебното заведение инж.Емануил Манолов. Той припомни, че последните в годините беше изпълнена оздравителна програма за търговското дружество, Общинският съвет гласува финансово подпомагане, сградата беше санирана, беше закупено скъпо оборудване като компютърен томограф, а предстои откриването и на асансьор за поликлиниката.

 

 

Д-р Ренета Кръстева благодари на своите служители и на екипа на общинска администрация за подкрепата.

Функционалността на новия графичен рентгенов апарат превъзхожда в пъти тази на досегашния и е една от дългосрочните инвестиции в павликенската болница за по-доброто здравно обслужване на пациентите, подчерта тя.

С новия рентгенов апарат облъчването е много по-малко, по-добро е качеството на образа, който се получава и дава възможност за бърза и точна диагноза, което е много важно както за пациентите, така и за работещите в Рентгеновото отделение.

Рентгеновият апарат е нов, произведен е през 2018 г.. Състои се от пациентска маса, вертикална колона за рентгенова тръба, вертикална колона за извършване на рентгенови снимки на пациент в изправено положение, високочестотен рентгенов генератор с микропроцесорно управление, йонизационна камера с три полета, рентгенова тръба, и е със съвременна цифрова образна система.
На церемонията за откриване на обновеното Рентгеново отделение присъстваха и председателят на Общински съвет – Павликени Ваня Антонова, заместник-кмета на Община Павликени инж. Анастасия Вачева, общински съветници и др. Архимадрит Георгий освети новата придобивка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.