„Барселона“ плаши „Лион“ с Малком

На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Александър Симов: БСП няма да сключва предизборна коалиция с АБВ

Търсят още над 300 тол полицаи Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Ексдепутатът от ДПС Хасан Хаджихасан осъди прокуратурата за 10 800 лева Бившият народен представител бе съден и оправдан по дело за обществена поръчка в Благоевград

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 февруари 2019

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Пророческите слова на Апостола изискват отговор с дела, не с празни думи

19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор) Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

41-годишен катастрофира в дърво след преследване с полицията

Болницата в Свищов получава модерен скенер и реаномобил от най-ново поколение

Общинската болница в Свищов получава модерен скенер и реаномобил от най-ново поколение. Скъпото оборудвано ще бъде доставено благодарение на проект „Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Зимнич и Свищов“, с което се кандидатства за финансиране по Програма „Interreg V-A Romania-Bulgaria“.

Съвместният проект по трансгранично сътрудничество, на стойност 1 494 719 евро, е одобрен от Управляващия орган и предстои подписване на договорите от страна на кметовете на Зимнич и Свищов.

„С реализирането му ще бъде доставена високотехнологична апаратура за МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов и болницата в Зимнич. За свищовската лечебница е заложено доставянето на компютърен томограф и реаномобил. С новата техника ще се постигне осъществяване на комплексна и висококачествена диагностика, което е изключително важно за ефективността на здравното заведение. Общата сума, която ще се усвои община Свищов е в размер на 763 231 евро, от които 2% са собствен принос“, обясниха от общинската управа на крайдунавския град.

Освен модерната апаратура, в проекта са заложени средства за ремонт и реконструкция на помещението, в което ще бъде инсталиран томографа, обмяна на опит на кадрите и други свързани с проекта дейности. Реализирането на проекта ще допринесе за постигане на по-голяма ефективност при оказване на спешна медицинска помощ и ще гарантира равен достъп и високо качество на болничната медицинска помощ. Здравните заведения ще продължат да придобиват нов облик със съвременна технологична апаратура, която ще задоволи изискванията на своите пациенти.

Благодарение на новите придобивки ще се повиши конкурентноспособността и свързаното с това насърчаване на заетостта и създаване на добавена стойност в здравните заведения на двете страни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.