Болницата в Шумен награди медици, спасявали в Хитрино

Ръководството на шуменската болница награди с парични премии 127 души от персонала си, участвали в оказването на спешна болнична помощ на пострадалите от инцидента в Хитрино. Това се случи на тържествен медицински съвет във вторник.

Лекари, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки и помощен персонал от отделенията по хирургия, ортопедия и травматология, анестезия и интензивно лечение, УНГ, очни болести, трансфузионна хематология, патоанатомия, съдебна медицина, клинична лаборатория, образна диагностика и други бяха поздравени за безупречната работа.

Изпълнителният директор на болницата д-р Атанас Атанасов изказа благодарности на медиците и награди всеки един от тях за бързата реакция, своевременните и точни действия при извънредната ситуация и осигуряване на болнично лечение на пострадалите лица, при което беше показан висок професионализъм и беше защитен авторитетът на лечебното заведение.

До лечебното заведение са изпратени и благодарствени писма от различни институции.

От община Хитрино също ще наградят пожарникари, полицаи, медици и подпомагалите операцията с извеждане на цистерните, като ще ползват собствени приходи в бюджета си.

Междувременно стана ясно, че е внесена и докладна от съветниците премиерът Бойко Борисов да бъде обявен за почетен гражданин на Хитрино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България