Болни братя в безпомощно състояние след смъртта на майка си

Двама братя от Златарица, които са с тежки заболявания, бедстват бедни и болни след като майка им, която се е грижела за тях, преди две седмици е починала.

"Марин и Пламен Коцеви са в безпомощно състояние. В по-тежко положение е 45-годишният Марин, който е с психично заболяване. Той е и с ампутиран крак и в момента отново го разяжда гангрена. Наскоро бе настанен в болницата във Велико Търново за нова ампутация, но преди операцията, мъжът избягал от здравното заведение. Преди Великденските празници повторно му бе предложено да постъпи в болница, но категорично отказа", обясни пред "Труд" кметът на Златарица Пенчо Чанев.

Градоначалникът се е зачудил как да помогне на двамата братя. По-възрастният от тях - Пламен, пък е с тежка форма на епилепсия, често получава припадъци и не е в състояние да се грижи за Марин.

"Направих постъпки Марин да бъде настанен в социален дом, но се получава омагьосан кръг. Социалните заведения, които са за хора с умствени и психически увреждания, отказват да го приемат, защото е с физическо заболяване. Домовете пък, които са за хора с физически недъзи не го искат, защото той има и психическо заболяване", казва Чанев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България