Бомбаджията от "Младост" плаши с бележка: Следващият път слагам амониева селитра

Снимка: Архив

На мястото е открита бележка, която огласява, че следващият път съдържанието на пакета ще бъде от амониева селитра. Това коментира пред журналисти директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов във връзка с намереното взривно самоделно устройство в строителен обект в ж.к. „Младост 1“. „В селското стопанство тя се ползва за наторяване, но като химичен състав, смесен с други химични елементи, може да се използва и за взривно вещество. Не са сложени съставки, които да предизвикат разкъсни рани. Обикновено когато взривното вещество е за убиване, се изготвя по различен начин“, коментира Маринов.

Той уточни, че няма установени очевидци на поставянето на взривното устройство. „Трудно е да се установи кога е поставено, тъй като последните строителни дейности са били в петък на този обект. Тогава е имало само охрана, която се е намирала в противоположната страна на обекта. Все още не може да се установи час и време кога е поставено устройството“, допълни той и поясни, че ще бъдат изследвани всички проблеми, които са съществували с този строеж. По думите му това включва и разговор с хората, които са против него. „Колегите ще преценят кой би могъл да внесе яснота по случая“, добави Маринов.

Попитан за това чия собственост е обектът, директорът на СДВР отговори, че има юридическо лице със съответните документи. „Ние като полиция не можем да се произнесем по законността на обекта, но след като не е спрян от компетентни органи, това означава, че е законен“, каза още Младен Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България