Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Бомбардирайте Русия и изяжте децата Призив на зелените - в името на планетата

Немска феминистка иска жените да спрат да раждат

В САЩ една девойка призова да се бомбардира Русия и „да се изяждат децата“ в името на спасяването на планетата. Направи го по време на среща с члена на Камарата на представителите на САЩ Александрия Окасио-Кортес. На срещата с политика в Ню Йорк на 3 октомври девойката носеше тениска с надпис „Спаси планетата, изяж децата“ (Save the Planet, Eat the Children). Тя поиска микрофон и запалено започна да приказва, че на планетата има твърде много въглероден диоксид заради хората.

„Трябва да започнем да ядем децата. Прекалено много CO2. Всеки от вас, знаете ли, че всеки от вас замърсява планетата. (…) Ако бомбардираме Русия, пак твърде много хора ще останат на земята, твърде много замърсители. (…) Трябва да започнем да ядем децата!“, приказваше девойката, докато модераторът не отне микрофона от нея.

Вестник „Дейли мейл“ написа, че отговорност за провокативната изява на девойката в Ню Йорк поема Комитета за политически действия на покойния Линдън Ларуш, който искаше да „изтроли“ демократите. Демократическата партия, към която принадлежи Окасио-Кортес, както и ЕС, напротив, агитират цялата международна общност за борба с CO2. Комитетът написа в Twitter: „Това бяхме ние. Малтусианството не е нещо ново, и Джонатан Суифт знаеше това. Понякога работа върши само сатирата“. Но докато, в едно разделено общество като американското това може да се приеме за сатира, ерес или провокация, официалните медии в Европа отдавна показват претенции за истината. Вече писахме за шведския учен, който с цялата си сериозност предложи да се яде месото на мъртвите, за да се замени животновъдството и по този начин да се намалят емисиите на CO2.

Ето още един пример: през март 2019 г. немската активистка Верена Брауншвайгер, която нарича себе си радикална феминистка, издаде манифест, в който призовава да се спре с раждането на деца. В него тя се позовава на разчетите на скандинавски и канадски учени и нарича създаването на семейство за реакционен проект, а майките за „същества, които носят само вреда на света“. Тя изисква да дават огромни държавни бонуси на жените, които отказват да раждат.

(Превод за „Труд“ – Павел Павлов)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.