Бомба в Пловдив: "Ботев" уволни Николай Киров

Николай Киров вече не е треньор на „Ботев“ (Пд). Най-дълго задържалият се наставник на тим от Първа лига в последните три сезона бе освободен след решение на президента на клуба Георги Самуилов. Босът на „канарчетата“ обяви новината на специална за целта пресконференция, след като се запозна с анализа на треньорския щаб за изминалия вече сезон.

„Решението е мое – обяви Самуилов. - Направихме анализи и решихме да предприемем тази стъпка. Записахме две нулеви години. Формата от 6 мача – 6 загуби. Гвоздеят бе загубения финал от „Локомотив“. Решението ми не подлежи на коментар. Най-болно ми стана, че ни обвиняват, че сме продали мача.“

Под ръководството на Киров „Ботев“ спечели Купата и Суперкупата на България през 2017 година. Собственикът на „жълто-черните“ допълни, че до 10 юни трябва да се знае името на новия наставник. Самуилов не пожела да разкрие дали той ще бъде българин или чужденец, но обяви добрата новина – от 1 септември започва строежът на стадион „Колежа“, който ще има ново име - „Инса Оил Арена“.

Коментари

Задължително поле