Борбата остана без лидера си за световното

Малшанс сполетя борците в навечерието на световното първенство в Белград. Най-голямата надежда за отличие Кирил Милов получи травма на една от последните тренировки, счупи костица на крака. И месец ще бъде обездвижен.

Шампионатът в сръбската столица е и първа квалификация за игрите Париж 2024. Така в категория до 97 кг на класическия стил няма да има наш представител. Милов, който е европейски шампион и втори в света, все пак ще има шанс да атакува визата на оставащите две квалификации. Европейската е в Баку (4-7 април), квоти взимат финалистите във всяка категория. А световната е в Истанбул (9-10 май). Там първите трима получават „билет“ за Париж, като двамата бронзови медалисти ще имат допълнително преборване за това.

Българското участие в Белград стартира днес със схватки в свободния стил.

Четирима наши представители ще излязат на тепиха – дебютантите Стилян Илиев (61) и Илия Христов (86), както и Рамазан Рамазанов (70), втори в Европа, и Ислам Адизов (125).

За първи път след двегодишна пауза до голямо първенство бяха допуснати състезателите на Русия и Беларус. Сборная е водена от олимпийския и световен шампион Абдулрашид Садулаев (97). Американците пък са с шестима дебютанти, но пък в състава е включен и най-опитният им състезател Кайл Снайдер, олимпийски шампион, който се бори също в категория до 97 кг.

Сватките започват от 11,30 ч наше време. БНТ3 ще предава директно финалите, а цялото първенство може да се следи на сайта на Международната федерация срещу заплащане от 2 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт