Борбата отчете 1344 медала за 85 г.,

Тарек Абдеслам благодари на министър Красен Кралев за бързата му намеса по-скоро да получи български паспорт и се закани да продължи да радва страната ни с победите си.

Родната борба отчете 1344 медала за 85-годишния юбилей на церемония в зала „Диана“. За този внушителен период националите са спечелили 69 от олимпийски игри, 251 от световни първенства при мъжете и жените и 399 от европейски шампионати, което я превраща в най-успешния спорт у нас.

А за 2017-а борците ни са донесли 19 отличия, като за №1 бе обявен европейският шампион Тарек Адбеслам. Натурализираният у нас египтянин получи приза от министър Красен Кралев, който имаше основна заслуга талантът да получи по-бързо български паспорт и да дебютира по блестящ начин с трикольора на гърдите си на първенството на континента в Нови сад. „Това признание да съм №1 ми дава допълнителен стимул - заяви Тарек. - И ме амбицира за още и още победи.“

„В годините, колкото и да е било зле, борбата е била най-добре - каза министър Кралев. - Бъдете горди, че сте спорт №1 в България. Зная,че годината бе тежка за вас, имахте доста контузии. Но и знам, че имате много таланти. Пожелавам да черпите вдъхновение от големите си шампиони, а всеки от вас ще намери своя път!"

За най-добър треньор бе обявен Армен Назарян, селекционер на отбора ни по класическа борба. Почетени бяха и двукратните олимпийски шампиони Боян Радев и Петър Киров, които през 2017-а отпразняваха своя 75-годишен юбилей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт