Борислав Гуцанов: Градският съвет на БСП във Варна иска оставките на Корнелия Нинова и Кирил Добрев

Смятам, че имаше много задкулисни действия по време на изборите за кмет на Варна. Факт е, че и общинските съветници бяха увеличени стабилно за да няма голяма разлика ГЕРБ-БСП. Варна беше третият по големина град в който БСП можеше да спечели, това е и единственият град в който партията е печелила три пъти и действително смятам, че тази промяна можеше да се случи. Това съобщи Борислав Гуцанов, председател на БСП- Варна в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

"Доста въпроси остават в едно задкулисие, подчерта той. "Дали БСП спечелихме тези избори, защото от медиите се говореше, че сме ги спечелили и това е много опасно. Изключително важно е да се направят правилните анализи, за това което се случи - 520 хил. гласоподаватели сме изгубили от миналите избори до сегашните. Изгубихме и евроизборите. Тази тенденция е изключително опасна. В 50 процента от страната БСП няма представителство, ние ставаме една регионална партия. Борим се да отидем на балотаж или да спечелим изборите?", запита се Гуцанов.

"Не само мое е искането на г-жа Нинова и г-н Добрев, а на градския съвет на Варна и вече има решение за тези оставки. Този път, по който сме тръгнали не е правилния за БСП. Ние смятаме че личностните конфликти водят към пропаст. Градският съвет на Варна иска оставките на Нинова и Добрев, официален факт е и като решение ще бъде входирано лично от мен", подчерта той.

"Смятам, че на пленума ще получа тази подкрепа, защото тук говорим за принципи, ще загубим и най-ценното, което свърши БСП през последните 30 години и наистина смятам, че ще получа тази подкрепа. Тук не става въпрос за лични мои амбиции, аз съм минал през всички стълбици на БСП. Трябва да се готвим за парламентарните избори и да спрем да се занимаваме с личностните проблеми", категоричен е Гуцанов.

Коментари

Задължително поле