Борисов: Ако съдът признае референдума, партиите, които ще влязат в парламента, трябва да приемат мажоритарния закон

Снимка: boykoborissov.bg

Ако съдът се произнесе по един начин, на практика следващото НС трябва да се събере, да промени избирателния закон, да се разпусне и отново да се проведат избори. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Очаквам в следващите една или две седмици съдът да се произнесе за законността на референдума. Ако съдът се произнесе по един начин, на практика следващото НС трябва да се събере, да промени избирателния закон, да се разпусне и отново да се проведат избори. Това означава едно определение на съдът, което ще даде. Това го казвам като хипотеза, че се подготвяме и в единия, и в другия случай. Съдът може да има две решения – или признава, или не признава референдума“, обясни Борисов.

Според него, ако го признае, това означава, че тези партии, които ще влязат в парламента, трябва да приемат мажоритарния закон. „Виждате, може да си го представите във времето, как ще се развият тези събития. Оставаме да чакаме в тази тема, но не можем да чакаме и да не се готвим“, заяви той.

По думите му, ако всички правителства бяха правили по 10 км метро, е нямало да се налага да правят всички десетки километра, които са направени. „Ако всички бяха строили по 5 или по 10 пречиствателни станции на година, Черно море и реките ни щяха да са чисти и за нас също щяха да останат 10“, добави още Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Да си жив и здрав, Бoeko, момчето ми!!!! Добре, че Господ те спусна в българската земя!! Без теб сме загубени!!! Туй асфалт, туй магистрали, туй пенсийки, туй метрото, туй околовръстното, туй магнолии, абе да си жив и здрав!!!! И по-често да ходиш до Симитли!!!

  2. На умните хора им омръзнаха простотиите на БХ но явно глупаците са хиляда пъти повече защото този пак го избраха да им ръси „мъдрости“. Прост народ слаба държава ! 2 милиона били казали „ДА“ на мажоритарния вот , а останалите 4,5 милиона ако са ПРОТИВ ? И ако се приеме кой проблем ще реши в България ? Или ще затвърди статуквото на мафията ? Проблемът на България е , че нищо не и е наред, че дори и изборът да е правилен когато предложените кандидати са тикви и каскети , някакви партийни калинки, милиционери или спортисти какво да очакваме от избраните ? Пак същите л…а.
    ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП НА ПРЕДЛАГАНЕ, ИЗБОР, КОНТРОЛ И СМЯНА ОЩЕ СЛЕД ПЪРВАТА ГОДИНА АКО НЕ СЕ СПРАВЯТ ИЗБРАНИТЕ. НИКАКВИ ИМУНИТЕТИ, НЕЗАВИСИМОСТ, НЕСМЕНЯЕМОСТ . ВСИЧКО Е ЗА СМЯНА КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА ИНАЧЕ ЩЕ ИМА МНОГО БАРЕКОВЦИ, ТРИФОНОВЦИ, ХИДРОИНЖЕНЕРИ И Т.Н УПРАВИТЕЛИ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.