Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Борисов: Ако това правителство е на власт, 10-процентният плосък данък ще остане

Снимка: Архив

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави българските металурзи по случай професионалния им празник, съобщиха от правителствената пресслужба.

На церемония в Шумен, където беше отбелязан Денят на металурга, той изрази уважението си към труда им и благодарността си, че създават над 27% от брутния вътрешен продукт на страната. „Да са ни живи и здрави и не с 50%, а с повече да им се повишават заплатите, защото това е действително нелека дейност”, обърна се премиерът към работещите в отрасъла.

Церемонията се състоя в „Алкомет” АД – най-големият производител на алуминиеви валцови и пресовани изделия на Балканите. Бойко Борисов поздрави собствениците и над 900-те работещи в дружеството с неговата 35-а годишнина, за инвестициите и за провежданата добра социална политика.

Като отбеляза, че преди седмица в Нови пазар е открит друг нов завод, което поставя вече проблема с работната ръка, премиерът подчерта усилията на правителството за запазване на съществуващия данъчен модел. „Полагаме много усилия, за да удържим натиска да имаме най-ниските данъци в Европейския съюз. И то от двете страни – вътре в България искат прогресивен данък и отвън искат увеличение на данъчната ставка. Но се надяваме в дългосрочно бъдеще, ако това правителство е на власт, 10-процентният плосък данък да остане”. Борисов посочи също ролята на Министерството на икономиката в подпомагане на производителите при повишаване на конкурентоспособността.

Министър-председателят изтъкна, че поетите от правителството ангажименти по отношение на инфраструктурата са изпълнени. „В тези региони отпуснахме десетки милиони целево за водоснабдяване, за спортни площадки, за пазари, за улици, обредни домове. Няма село, за което да не са отпуснати средства, и това ще продължи и за напред”, каза Борисов. Той отбеляза също, че вчера бяха връчени първите договори на местни инициативни групи по Програмата за развитие на селските райони и от Североизточна България е имало голям брой представители. 78 млн. лв. отидоха в 36 общини за развитие на инфраструктура, насърчаване на малкия бизнес и туризма.

„Поздравявам Шумен, че се отърси от страха и към момента имаме повече от 20 блока за саниране, като четири вече се правят. Казвам на тези шуменци, които се подведоха по лъжите, на тези, които си играеха със страховете им – в Благоевград има вече 66 готови блока и 90 се правят. Това е нов град. 66 000 души живеят в санираните блокове, които пуснахме. Това автоматично дава 30-40 процента разлика в сметките им и с толкова им увеличава цената на апартаментите”, каза Борисов. Премиерът подчерта, че тази социална програма, която е напълно безвъзмездна за хората, ще продължи, защото е за всички граждани.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. Престъпник , Престъпник , имали кой да ти вярва , измамник , мошеник , продажник , страхливец , престъпник , нищо друго не си …..

  1. „koko.am.kaizera“ e KPETEH…………..CAMO TAKA HO…“comment“ e KPETEH KATO Велемир…Мръсните комуняги OT ВМРО. БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ. Te ca простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно. Съсипаха и окрадоха държавата и народа. Да гният в ада дано!!!!!…………..Mohamed Said Sbay – bugarin i demokrat

 2. Не знам кой натиска за прогресивен данък в България. Единствено комунягите се упражняват по темата, но само за да баламосват по-бедните хора. Прогресивният данък ще удари всички бедни и средната класа, най-богатите пак ще си измислят някакви облекчения.

 3. А ти какъв се беееее Борис …. Освен да се притесняваш какво мислят хорта за престъпниите на България , нещо друго можеш лииииии … Папагал заблуден , или платен ….

  1. „koko.am.kaizera“ e KPETEH…………..CAMO TAKA HO…“comment“ e KPETEH KATO Велемир…Мръсните комуняги OT ВМРО. БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ. Te ca простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно. Съсипаха и окрадоха държавата и народа. Да гният в ада дано!!!!!…………..Mohamed Said Sbay – bugarin i demokrat

 4. ДОЛЕН КРАДЛИВ КРЕТЕН.
  МАХАЙТЕ ГО ТО ВЛАСТ.
  България загива заради сделките на тъпия Борисов.
  Осъзнайте се българи, ще ни пороби и ще се измъкне.

 5. Бойко тъпото обещава глупави неща. Той не е инициирал или пък имал каквото и да било отношение към плоския данък. А за това колко пари са били отпуснали за инфраструктура то се знае и мълвата носи, че бойко тъпото прибира 50 до 75% от парите за себе си, за това проектите са прекалено скъпи, но пък калпаво изпълнени. Еле па за санирането колко крадене падна. За 1 млрд. лева можеха да се построят 21300 апартамента с площ 60 кв. метра, средно по 3 човека прави 64 000 души можеха да получат за тези пари безплатни жилища. А санирането трябва да бъде примерно за максимум 100 евро на кв. метър и това е с огрооомна печалба за изпълнителя, а за такава цена може да се санират 85 000 апартамента. Питайте бойко тъпото колко апартамента са санирани за този милиард? Ако са по малко от 85 000, значи е откраднал 80% от този милиард.

  1. „koko.am.kaizera“ e KPETEH…………..CAMO TAKA HO…“comment“ e KPETEH KATO Велемир…Мръсните комуняги OT ВМРО. БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ. Te ca простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно. Съсипаха и окрадоха държавата и народа. Да гният в ада дано!!!!!…………..Mohamed Said Sbay – bugarin i demokrat

 6. Бих продължил така..
  Ако това правителство остане на власт, край с българския род.Човекът е решил да засели България с талибани.

 7. BOBA ….. Дека са ….. СДС … ГЕРП …. РЕФОРМАТОРИ ТЕ ….. ПАРТИЯТА НА ЦАРЯ …. ДЕКА СА …. Нещо ги криеш … BOBA пардон БОРИС .. Платена пачавра … Продажник платен …

 8. И за какво толкоз се борите за тая пуста вввлллааасссттт (власт) бе джанъм? Не ви ли се работи нещо друго, нещо по-редово, нещо, което може да го правите наистина по-добре от “управление“, или вие нищо не може друго да работите – работата не е за всеки, а и от нея парета не се правят, нали бобик клоун:) По време на ‘управлението“на хунтичката ти, подкрепена от мафиотите монополи, стандарта на Българите не се подобри, икономиката не се възстанови, селското стопанство не се върна към предишните си високи добиви, транспорта, здравеопазване, соц. грижи – всичко е на изключително ниско ниво, за кривосъдната с-ма се срамуваме даже да споменем. И нещо повече, истинските ръководители не управляват, те служат на Хората,:) Служат безрезервно, безплатно, всеотдайно и веднага отговарят на въпроса – Как с мижави заплатки от по 100-300 еврета и високи цени, хората могат да живеят? Позор, затвор и конфискация на краденото от Българите..

  1. „Как с мижави заплатки от по 100-300 еврета и високи цени, хората могат да живеят?“ Братушка, ами, като си толкова акълния, я ми обясни как с тези мижави заплати за послените 9 месеца влоговете на гражданите са набъбнали с половин милиард лева? При това в тази цифра не влизат влоговете на фирмите, за които също жалиш понякога, че Борисов ги мачка. Ако сложим и техните – милиард и 200 милиона. И пак повтарям – само за 9 месеца. Нещо гнило има. Ама не в Дания, а в русата ти, при това руска главица! Не ти вярваме, бре, братушка! Много лъжеш!!!

 9. Кайзере! Много си прост бе, Кайзере!… Едно изречение не можеш да спастриш без 2-3 грешки. Погледни си горните /а и всички писания/. Затова и използваш накъсани отделни думи / но и там грешки/. Простотия до шия, както се казва. По тоя параграф биеш Педегруха Велемирка, но по кретенизъм имаш още да го достигнеш. Той вади от задника си някакви проценти, цифри… „разбира“ от всичко… Изразите му са по-сносни, но епитетите, т.е. плювните му са отново ограничени: до 5-6 думи. Но е кретен безспорно номер 1, И двамата нямате аргумент, нямате факти…Плювните ви са предназначени за най- ограничено простолюдие /от кръга на вашата кочина/. Сега пак че ме окичите с някои от вашите плювни, с което обаче ще ме зарадвате . Драго ми е когато ме плюят изроди! А за останалите от форумите: вижте ги, четете ги и помислете дали да бъдете като тях /ако може да мислите все пак/!…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.