Борисов: Битката предстои (обзор)

„Говорите, все едно че съм умрял, така се говори на гробища - „беше”... Тепърва ще има битка - да не мислите, че така ще им се дадем на празните им приказки и обещания?“ Това обяви в Смолян премиерът в оставка Бойко Борисов. Там той откри участък от обходния път, който осигурява безопасна връзка с основни пътни артерии и ще облекчи значително движението. Строежът на новия участък започва преди 30 години и е преустановен през 2004 г. поради липсата на средства. Близо 28 млн. лв. са инвестирани в изграждането на пътя и пътните съоръжения, включващи тунел в квартал „Устово“, пет моста над реките Бяла и Черна, три кръгови кръстовища, както и подпорни, укрепителни и облицовъчни стени.

Докато ГЕРБ, РБ и ПФ преговаряха без успех за ново правителство в София, в родопския град министър-председателят се похвали, че благодарение на борбата с корупцията и контрабандата в бюджета са постъпили 4 милиарда лева повече.

„Както казва нашата Библия, няма ненаказано добро. Заслужаваме си това, което ни се случва“, заяви премиерът. След това прочете цитат от Корана, който му дал районният мюфтия на Смолян. „Тоя, който строи земята, да я постеле за вас и прокара там пътища за вас. Не знам в Библията пише ли нещо за пътища, в Корана го пише“, каза с усмивка Борисов и продължи: „Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж“.Премиерът Борисов подчерта, че в програмата на правителството са заложени още 20 млн. за магистрала Пловдив - Асеновград и изрази убеждение, че следващата есен тя ще бъде пусната в движение.

В Смолян Борисов преряза лентата на саниран блок. Възрастна жена го попита кога и нейният блок ще бъде обновен, а Борисов отговори: „Когато се върнем на власт.“

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика