Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разгради закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: На четвърто място сме в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Борисов: Бях толерантен, но явно всеки ден трябва да се напомня за катастрофата “Орешарски”

Снимка: Фейсбук

“Бях много толерантен до сега, но трябва явно всеки ден да се напомня за катастрофата само за година и половина, в която ни въведоха Орешарски и издигналите го партии” – това обяви премиерът Бойко Борисов при откриване на пречиствателна станция за отпадъчни води в Шумен. Нейното изграждане се точи с години, проектът “Интегриран воден цикъл-II” стартира миналия програмен период, но заради забавено строителство беше завършен със средства от новия програмен период.

“Винаги съм се съобразявал и съм внимавал какво говоря, за да не влизаме в сблъсък, но трябва да им се напомня всеки ден”, каза премиерът. Той напомни, че ако проектът не е бил спасен, днес Шумен е трябвало да извади 49 млн. лв. и да ги върне. С парите вече са били изградени десетки километри водопроводи и канализация, но е забавено изграждането на пречиствателната станция за 13 млн. лв. Сега тя вече е факт и е 51-та в страната, изградена с евросредства.

“Европейската комисия разбра, че българският народ, шуменци не са виновни, че са си избрали некадърно ръководство, подведени са. Така че осигуриха от втория програмен период парите да дойдат бързо и да имаме днес това прекрасно съоръжение”, каза Борисов при откриването.

Премиерът преряза лентата заедно с министър Ивелина Василева, която в събота беше рожденичка и Борисов се пошегува, че екосъоръжението й е подаръка. На старта на церемонията архиерейският наместник Димитър, който отслужи водосвет, връчи на премиера православно календарче с всички празници за 2017 г. Попитан за коментара във “Форбс”, Борисов каза, че “някой блогър, който пише нещо, си е негово лично право и ние в това не се месим”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (26)

 1. И едните и другите сте маскари. Колкото повече пари прекарвате , по-маскари ставате и по-нагли. Ако имате смелостта направете длъжностите си мандатни. Повече от един мандат да нямате. Пари за партии да няма, издържайте се само от членски внос и лични вноски и тогава ще шидим кой колко струва. Голтаци недни станахте дебели прасета милионери за нищо време без образование и ценз.

 2. Новото име на наглостта се нарича Бойко Борисов!Какво се крие зад паравана Орешарски???Нали бойковите”Умни” и “красиви”боклуци събориха Орешарски.Комсомолското поръчение на бащицата се изпълни и потънахме още повече в блатото…

 3. Ние с Борисов живеем в различни светове.В моя, не може да се намаже и на малкия пръст на Орешарски!!

 4. Бойко,какво има да им напомняш на тези за Обущарски,не напразно народа теб обича, а на тях им казва,че са червени боклуци!?! Тези същите оскотяли малоумници не виждат ли,че те ни докараха на това дередже….окрадоха пенсионните фондове,изнесоха парите окрадени в офшорки,продадоха ни на 2 пъти на СССР,като 16 република,продадоха ни златния резерв и сега имат наглостта да те съдят! Хората помнят и знаят за всичко това!

 5. Продажници са и комунистите, и “демократите”! Първите окрадоха каквото можаха, вторите доокрадоха всичко останало. Крадецът вика: Дръжте крадеца! Като Боко Тиквата например, доволно заявяващ, че пресякъл контрабандата на цигари в България! Та нали той самият държи контролът на тая “цигарена мафия” от десетина години назад! Продажни копелета без капчица съвест и морал, не се посвенили да откраднат и последната троха от бедните хорица, умело завоалиращи се с “великите постижения в строителството на магистрали и метро” с албанско качество и с швейцарски комисионни…

 6. Бачо Любене, не забравяй кой след 89 започна унищожаването на селското ни стопанство и родната ни промишленост, кой създаде ликвидационните комисии? Май не беше от хората на Орешарски, а някаква педалска мижитурка с очила /сини/, докара масова безработица в цялата ни страна! Кажи ми ти, бай Любене, как ще се пенсионират хората, работещи без трудов договор и без здравни осигуровки при новите “демократи” за жълти стотинки по 10 часа на ден? Май е много болно, когато не ти достигат 4-5 години за пенсия, а и то ще е една пенсия…

 7. Какви магистрали, какво метро! Магистралите след 2-3 г. са с олющен горен асфалтов слой, с дупк и локални слягания. Метрото е заслуга на Фандъкова, не на Боко Б. А за „катастрофата”: две партии, но не и Орешарски намъкнаха Пеевски за шеф на ДАНС. По-нататък е ясно каква стана. И да се благодари ББ на соросчетата от десетина НПО, обилно подхранвани от фандациите „Америка за България” и „Аденауер”, които свалиха след десетина дни трамбоване по улиците едно законно правителство. Да е чувал г-н премиерът думата „Сорос” и десетина НПО със звучното име „Център за …”, „Институт за …”, повечето от които нито са центрове, камо ли пък институти ,напр. ИРПС на леля Тонка (А.Ц.), а платени , готови винаги за поредния протест платени протестъри.

 8. Магистралите след 2-3 г. са с олющен горен асфалтов слой, с дупки, слягания. Метрото е заслуга на Фандъкова, не на Боко Б. А за „катастрофата”: две партии, но не и Орешарски, намъкнаха Пеевски за шеф на ДАНС. По-нататък е ясно какво стана. И да се благодари ББ на соросчетата от десетина НПО, обилно подхранвани от фондациите „Америка за България” и „Аденауер”, които свалиха след десетина дни трамбоване по улиците едно законно правителство. Да е чувал г-н премиерът думата „Сорос” и десетина НПО със звучното име „Център за …”, „Институт за …”, повечето от които нито са центрове, камо ли пък институти ,напр. ИРПС на леля Тонка (А.Ц.), а винаги готови за поредния протест протестъри.

 9. Педегрухо Велемирка престани да вадиш от нас.ания си задник измислени проценти и зфри. Само в твоята куха глава може да витаят подобни щуротии. И откъде накъде такава простотия като тебе ще дава оценки и квалификации на който и да е , който стои далеч повече от тебе. това се отнася и до другите тъпунгери, които се опитват да те достигнат!!!…

 10. Да. Борисов явно забрави, че е бил член на БКП и преподавател в школата на МВР преди 1990 г. Мисли ни за малоумни като ни разправя, че комунистите са убили дядо му. Едно време до 9-то коляно проверяваха кандидат членовете на БКП и особено служителите на МВР и при най-малкото петно в биографията на рода ги отсвирваха. Бойко явно забравя, че знаем какъв е бил преди 1990 г. и се опитва да ни баламосва с приказки колко мрази комунистите и социалистите, че те са виновни за всичко.

 11. Г-н премиер , ама тази пречиствателна станция на стойност 62млн. лв е за пречистване на отпъдъчна води – ПСПОВ! Трябваше май първо да се пречиства природната предназначена за питейни нужди вода и именно тази станции да бъдат модернизирани, а след това да се изграждат нови модерни станции за „мръсни” води… Защото се оказва, и то в много населени места, че водата не става за питейна, но сетне като ни стоварят на 1 м3 „питейна” вода по 0,60 лв за пречистване на тази използвана само за миене и поливане вода, доста хора ще пожелаят по-близък контакт с роднините на извършилите тази глупост

 12. Попитан за коментара във „Форбс“, Борисов каза, че „някой блогър, който пише нещо, си е негово лично право и ние в това не се месим“. Все пак вашето мнение: истина ли е това, което агата с арменско име е написал, или не?!

 13. Тогава Боко и герберастите прилагаха принципа: Като е зле е добре. Икономически и финансово управлението на Орешарски превъзхожда боковата управленска перверзия. А ако Пеевски не беше, щяха да го измислят.

 14. Тъп, дебелоок и дебелокож гьонсурат!! Тапирите могат само да му завидят!!!

 15. За онова синче на полковник от МВР ми е думата, известно като “скъсаните гуменки”, като “филията с мас”, като “праните гащи”, като “агент Буда”.

 16. А Миладинчо, ти с кво си известен, бе? Или искаш да станеш такъв с плювните си?

 17. Борис , признай си , че си самият Борисов и ще те разберем . Ти така самоотвержено защитаваш Боко , че навеждаш на мисълта – ти си той и той си ти .

 18. Г-н Борисов, наричамте така от уважение към титлата която носиш а неми се иска.Вие сте отличен и с други имена в гугъла които достойно носите.Само една препоръка от мен.Изберете си едно село ,включително и обезлюдените иси отговорете кой е положил този асфалт някога,има ли село неасфалтирано или без ток и кога е правено всичко това.

 19. Я пък тоз наглец? През последните няколко месеца наблюдавах подробно политическия живот у нас и мога да кажа, че тези които протестирахме срещу Орешарски сме много глупави, ама много. Орешарски всъщност се оказа, че е направил за краткия си мандат много повече за БЪлгария, от ББ за всичките тези години – аз лично като бивш заблуден привърженик на Герб не се сещам какво са направили те?!?!? Орешарски подписа споразумението за еврофондовете – да има пари за БГ от ЕС от 2014 до 2020. Никакъв Бойко не е го направил. Доклада за КТБ от Аликс партнърс показва, че КТБ е фалирала заради много действия на ББ в първия му мандат. ББ не е приложил оздравителния план за банката, който Орешарски е предложил. Този план директно е бил отхвърлен и бате ни Боко обвинява че КТБ фалирала заради Орешарски. ББ се подписал за спирането на АЕЦ Белене по неизвестни причини и сега поразиите са на лице – хайде пак набеден беше “любимият ни” тогава Орех. Ореха отпусна доста социални помощи, оправи системата на пенсиите, за Южен поток ясно се изказа, че е спрян защото така са поискали от комисията заради неправомерни действия от правителството на Герб. Къде сгреши Ореха чак сега се питам? Партиите които го подкрепяха издигнаха Пеевски за ДАНС и това му е грешката, която беше поправена на момента. Беше просто неудобен на Бойко, а ние позволихме Бойко да ни изманипулира и да протестираме срещу Ореха. Сега може би щяхме да бъдем една идея по-добре, но уви пари..протести…неудобни хора на власт…

 20. И само да добавя – протестирахме срещу Пеевски и той не бе допуснат на този пост в ДАНС, а сега защо не протестираме срещу КУНЕВА, която е по-голямото зло, срещу ББ И ЦВ.ЦВ?Защо?

Отговорете