Борисов: Всяко дете да излиза образовано от училище – само това гарантира просперитета на България

Снимка: Пламен Стоименов

Всяко дете в България не само да посещава, но и да излиза образовано от училище. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет по време на представянето на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици.

„Сигурно е правилно и необходимо и на комисари, доктори военни да се вдигнат заплатите. Всички искаме да се повишат. Всичките ни програми за иновации и растеж минават. Всяко едно дете в България не само да посещава, но да излиза и образовано от училище. Само това гарантира и просперитета на икономиката и държавата. Безработицата в момента е 6%, повече не може да падне“, коментира Борисов. Той посочи, че иска правителството и министерствата да бъдат въвлечени и всяко дете да излиза ограмотено. „Това с всичките ни ресурси трябва да бъде направено. Молбата, заповедта ми е, че това най-важното. Това е магистрала от знание. Само така можем да достигнем до по-голяма производителност на труда“, каза още Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Da, no ne izliza i niama da izliza ogramoteno pri segashnite programi, zakoni i reshavashti subekti. . Ne iskate nujnoto, a go zamestvate s krupki. Bez nujnoto, koeto othvurliate, niama da stane nito v obrazovanieto, nito v diplomatziata, G-n Premier.

  2. откри топлата вода… нещо което поколение безродни демократи ала луканов и филип димитров се опитваха да затрият….

  3. Дано да не са като бойковите магистрали – целите в дупки, кръпки, коловози и при първия дъжд асфалта се отмива.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.