Борисов в Ловеч: ГЕРБ изпълни всичките си обещания към хората

Снимка: ПП ГЕРБ

„ГЕРБ изпълни всичките си обещания към хората. Никой преди нас не е правил повече строежи и не е градил толкова инфраструктура. Направихме много за България.“ Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Ловеч, съобщиха от пресцентъра на партията.

На събитието присъстваха водачът на листата на ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков, министърът на финансите в кабинета „Борисов“ Владислав Горанов и кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

Лидерът на ГЕРБ подчерта пред присъстващите, че приоритет за ГЕРБ в следващ управленски мандат ще бъде повишаването на доходите на хората, чрез реален икономически растеж и развитие на сектори като образование, здравеопазване и прекратяване на корупционните практики във всички сфери.

„Заварихме БВП на страната около 60 милиарда, благодарение на нашето управление брутният вътрешен продукт на България стана 92 милиарда само за две години. Гарантирам, че с този екип за четири години ще постигнем 120 милиарда БВП“, подчерта Борисов.

По думите му, ГЕРБ е прекрасна кондиция. „Видно е какво сме направили в цялата страна, но хората искат да надграждаме и ще го направим. Убеден съм, че ще победим на 26-ти март, защото БСП нищо не са направили за България“, заяви Борисов.

Според него голям проблем за хората и гражданите е административната тежест.

„Бюрокрацията тормози гражданите. Ще направим така, че администрацията сама да събира необходимите документи. Ще облекчим бизнеса и всеки човек, премахвайки бюрокрацията“, каза Борисов.

По думите му, друга важна тема е здравеопазването. „Увеличаваме многократно парите в сектора, но няма нужната ефективност. За 7 години управление сме отделили 3, 5 млрд. на година, но хората не са доволни. Важна е превенцията, защото това е начинът да се осигури добро лечение на тежките заболявания“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Относно издаването на фалшивите болнични листа и фалшивите социални пенсии, Бойко Борисов обясни, че са нужни строги санкции. Той даде пример с мерките, които са взети за борба с корупцията. „Службите трябва да се намесят и ние знаем как да го направим. Като изловим няколко ТЕЛК-ове в нарушение, ще се реши проблемът“, каза Борисов.

Според председателя на ГЕРБ принудата учи. „Трябва да вложим цялата сила на държавата – детска педагогическа стая, МВР, за да принудим всички деца да ходят на училище. Имаме опита и имаме знанията да го направим. Искам да видим кои ще са министрите на другите партии, затова настоявах да говорим по всички тези теми, но Корнелия Нинова отказа“, обясни Бойко Борисов.

Бившият премиер обясни, че ако е било лесно да се построят автомагистралите, изградени от ГЕРБ, са щели да бъдат направени още по времето на комунизма. „През 19 век е имало метро в Европа. Ние го направихме сега – ГЕРБ“, коментира Бойко Борисов.

Той посочи, че довършването на АМ „Хемус“ ще гарантира развитието на Северозападния регион. Борисов даде пример с инвестициите за над 140 милиона около Пловдив, които са факт, благодарение на АМ „Марица“. „Там, където има пътища, идват инвеститори“, подчерта Борисов.

Относно Националната програма за енергийна ефективност Бойко Борисов заяви, че тя трябва да бъде продължена. По думите му, след 15-20 години несанираните блокове трябва да бъдат бутнати, защото ще бъдат опасни. „Там, където има кметове на БСП Националната програма за енергийна ефективност се бави. Правим го, за да удължим с 40-50 години живота на собствените жилища на стотици хиляди българи. Това е наследство“, обясни Борисов.

Бившият премиер подчерта, че преди две години е заложил собствената си партия, за да не се съсипе държавата. „Преди две години заложихме ГЕРБ, но ако не бяхме направили коалиция, страната ни щеше да се е сринала след Орешарски и БСП“, каза Бойко Борисов.

По думите му президентските избори никога не са били цел за ГЕРБ, защото се е оказало, че управлението на всички нива носи негативи. По думите му, в момента е хубаво, че има споделена отговорност за управлението на държавата. Бойко Борисов бе категоричен, че предстоящите парламентарни избори са най-важните досега, защото са решаващи за бъдещето на България. „Трябва да се мобилизираме, за да постигнем убедителна победа. И ние ще я имаме“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Министърът на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов обясни, че след кабинета „Орешарски“ БСП са оставили държавата с поредния банков фалит. Според Горанов КТБ е фалирала в резултат на срастването на мафията и държавата.

„Нищо, което не сме изкарали, не можем да похарчим. Другото е заблуда и води до финансов колапс. Държавата сме всички ние – колкото по-ефективно е едно правителство, толкова по-разумно се разпределят нашите данъци“, коментира бившият министър.

Владислав Горанов бе категоричен, че ГЕРБ ще изпълни поетия си ангажимент за развитие на Северозападна България. „Ако продължи високият икономически растеж, който постигнахме, лично аз ще настоявам да бъдат отпуснати 1,5 – 2 милиарда лева за завършване на АМ „Хемус“. Ще направим и тунела под Шипка“, заяви той.

По думите му БСП се опитват да подкупят хората с имагинерни обещания за бързо увеличение на доходите. „Не вярвам на БСП, че за две години са променили стила си на управление. Надявам се, че измореният от дългия преход българин няма да остане излъган за пореден път и ще избере реалните решения за България. Ние можем да управляваме и ще продължим да даваме перспектива за развитие на обществото“, каза бившият финансов министър.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова обясни, че през 2016 година община Ловеч е получила над 20 милиона лева финансиране от държавата. „Само за една година правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов осигури 2 милиона за рекултивация на старото сметище.

Училището „Св. св. Кирил и Методий“ ще има своя физкултурен салон. Осигуриха над 1 милиона лева за Катедралния храм, който ще бъде осветен в края на месец април. Като жената Корнелия, не като мъж, се обръщам към Борисов с молба да ни осигури финансиране за спортната зала на Ловеч. Убедена съм, че това ще стане, защото ние ще спечелим изборите“, заяви Маринова.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.