Борисов: В началото ни се смееха за санирането - то обаче повиши цената на имотите, без да скачат данъците

"Имаше проблем с изграждането на спортната зала в Гоце Делчев, но говорихме с кмета и с депутатите и осигурихме финансиране за завършването й, за да имат младите хора повече възможности за свободното си време", каза премиерът Бойко Борисов при откриването на новото спортно съоръжение в града, съобщава правителствената информационна служба.

Многофункционалната спортна зала „Неврокоп Арена“ представлява комплекс с обща застроена площ от 3071 кв. м. Включва зала с 1100 места, подходяща за състезания и тренировки по хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис, хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители. За изграждането на спортното съоръжение държавата е отделила над 3,3 млн. лева, а от бюджета на общината са вложени 620 000 лв.

Министър-председателят припомни, че в сътрудничество с централната изпълнителна власт от няколко години в Гоце Делчев е изграден нов парк, оправени са и пътищата. „Всичко това е възможно, защото има парламент, има правителство, има – колкото и да не се харесваме, някакво разбиране за стабилност”, коментира премиерът.

Той отбеляза също, че програмата за саниране на жилищни сгради, за която „в началото малко ни се смееха”, видимо променя вида на градовете и повишава цената на имотите, без да се вдигат данъците. „Виждате какъв им е обликът. Като се знае на какъв хал сме всички, не виждам след колко години и десетилетия някои ще ги оправи. А с тази програма хем се вдига цената на имота…, хем данъците не се вдигат. Напомням, че местните власти определят данъците. И няма как някой да дойде и да ви изгони, за да ви вземе апартаментите. Все пак да напомня за това“, каза министър-председателят.

Той съобщи, че в Гоце Делчев се санират 16 блока, в Благоевград са готови 22, а хората и общините показват голяма активност по програмата и вече са подадени около 4000 нови заявления.

Пред хората от града Борисов посочи, че правителството отделя средства и за останалите населени места от региона, за да усещат хората промяната, и даде пример с предоставени 300 000 лв. за спортна зала в Брезница и осигурени 300 000 лв. за Мусомища за отстраняване на проблеми с колектора. „Каквото е поискал кметът, всичко е направено“, посочи премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България