Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Емил Караниколов: Държавата има отговорсност към всеки човек и бизнес Трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа, заяви министърът

Отстраниха аварията на водопровода в Перник

Може ли с честен труд човек да натрупа състояние?

Китай съобщи за нови случаи на коронавирус

Авиокомпании отказват да връщат пари за отменени полети

Близо 970 души починаха от коронавируса вчера в Италия

САЩ отпускат 2,2 трилиона долара за борба с последиците от коронавиурса

Родилното в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив е затворено до края на март

Още една жертва на коронавируса у нас Новите заразени са 37

Веско Ешкенази – Виртуозът

От полята на Стражица до националния на Норвегия

Борисов в Перник за пускането на водопровода (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов е в Перник за пускането на водопровода. Заедно с кмета на града Станислав Владимиров тръгнаха на инспекция, за да проверят нивото на язовир Студена и състоянието на новостроящия се водопровод.

Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър”, е с дължина 13 км.

Станислав Владимиров отбеляза, че капацитетът на язовир „Студена“ е нараснал след падналите дъждове и сняг. „С много добро темпо се пълни, ако продължава така може в края на пролетта да отменим водния режим“, каза той.

„Белмекен също е пълен заради снега“, каза премиерът.

„На практика, тази тръба напролет ще ти стане резервна“, отбеляза Борисов.

„Тя ни дава шанс да минем на по-лек режим сега“, каза кметът на Перник. „Тя винаги може да се ползва във времето, защото в кризите си има цикличност“, допълни Владимиров.

Премиерът отбеляза, че и министърът на околната среда е бил експедитивен. „Знаеш, че винаги съм бил за мир и разбирателство. Седнете по една ракия, за дезинфекция. И вместо в тоя коронавирус да ходите по съдилища, да седнете, да се разберете“, каза Борисов за напрежението между Емил Димитров-Ревизоро и градоначалника на Перник.

„Няма смисъл, дори някой да е пропуснал нещо, може един телефон – и да се изчистят и документални, и институционални нарушения. Надявам се да е разбрал, че ВиК е държавна, не общинска“, отговори кметът на Перник.

Той отбеляза, че хората в града са дисциплинирани, с много малки изключения. „Хората спазват мерките, няма някакво напрежение. Всички са осъзнали, че трябва сами да се пазим и да опазим най-възрастните хора“, отбеляза той.

Министър Караниколов заяви, че КЕВР ще издаде разрешение, ВиК-Перник става собственик и проблемът с водопровода документално ще бъде разрешен.

Борисов благодари на кмета на Перник и отново го посъветва – да се сложи край на недоразуменията между институциите, за да може водата към града да тръгне с пълна сила.

По-рано днес на правителственото заседание Министерският съвет даде съгласие „Софийска вода“ АД да предоставя водни количества на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник за осигуряване водоснабдяването на град Перник и прилежащите населени места. Решението дава възможност за срок от шест месеца ВиК – Перник да получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на град Перник и водопровода от с. Мало Бучино.

Решението за изграждане на новия водопровод беше взето във връзка със засушаването и настъпилата водна криза на територията на град Перник, намаления дебит в язовир „Студена“ и въвеждането на режим на водоползване в града. По този начин се осигури довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „Белмекен“ – СД „Манастирска“ и СД „Грънчар“ до град Перник.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.